DE NIEUWE VR LIVE STREAMS & STREAMING REVOLUTIE

Het opzetten van een VR live stream en de onbeperkte mogelijkheden van VR live streaming!

personal vr live streamVR live streaming is de nieuwe manier om direct stereoscopische 360° videobeelden uit te zenden over het internet van een opgestelde vr camera of webcam naar een vr-bril waar dan ook in de wereld. Een goede 360° camera met Livestream (zoals de 36oFly of Ricoh Thetakan op dit moment al veel plezier geven. Toch, de ontwikkeling van high-tech vr-streaming platforms, hardware en software mogelijkheden is nog in volle ontwikkeling. Het opzetten van een VR live stream zal een behoorlijke verandering inhouden voor de manier waarop we live evenementen kunnen gaan meemaken en een investering vereisen in de benodigde hardware en software.

Door gebruik te maken van een goede combinatie van een VR live stream platform (zoals Vahana VR), een 360° camera en vr-headset, kun je al snel de volgende stap zetten in VR live streaming. Er  kan al een ongekend indrukwekkende immersie plaatsvinden waarbij het daadwerkelijk lijkt alsof je het evenement bijwoont.  Het woord evenement moeten we dan ook in de breedste zin opvatten. Het kan gaan om live sportwedstrijden, theatervoorstellingen, concerten, voorlezingen, vergaderingen,  alle mogelijke webinars, of gewoon een grespek enz.  Het enigste wat je hoeft te doen is om via de computer of smartphone het juiste platform provider en aanverwante dienstverlener op te zoeken en de benodigde software te downloaden om de live vr stream te activeren. Zodra de vr-stream is geactiveerd, kun je via de vr-bril alles meevolgen alsof je er bij bent.  Met deze nieuwe technologie is een nieuwe vorm van  live 360 graden uitzenden voor iedereen mogelijk. Iedereen kan ook een uitzender of broadcaster worden van een live 360° video.

vr livestream & streaming optiesLive VR video broadcasting zal een gerelateerde nieuwe term worden om deze nieuwe aankomende innovatie mee aan te duiden.  In het geval van een directe nieuwsuitzending zal deze tecnologie zeker  relevant worden. Journalisten kunnen nu ter plekke verslag doen van nieuwswaardige gebeurtenissen met behulp van een 360° camera met Livestream mogelijkheden en een ondersteunde profesioneel platform zoals de Vahana VR oplossing van VideoStich of gewoon via een basisplatform zoals de Youtube live 360° platform.  Een journalist kan je nu midden in de gebeurtenissen neerzetten. Het nieuws zal nooit meer hetzelfde zijn!

Hoe kan ik een VR livestream opzetten en VR live streaming activeren?

  • Lage resolutie, eenvoudige VR stream met alleen één 360 camera.

360fly camera met live vr stream optieHet meest eenvoudige, maar nog geen super gevanceerde VR live stream met een relatief lage resolutie kun je maken met een 360 video camera die Youtube360 en Facebook360 ondersteunt. De 360Fly 4k Action Camera en de Homido 360 camera doen dit werk prima. Je kunt bij Youtube de benodigde aanpassingen maken om een livestream met een lage resolutie op te zetten. Voor de meeste gebruikers is dit een hele leuke en speelse manier om te experimenterne met een VR livestream. Het is belangrijk dat je over een zeer goede internetverbinding beschikt met genoeg bandbreedte anders wordt je internet traag. De Homido 360 camera levert een prima resultaat voor een zeer redelijke prijs. Voor meer informatie: 360Fly 4k cameraHomido 360 camera.

  • Hoge resolutie effectieve VR livestream met een VR broadcasting platform en een meer geavanceerde VR camera.

Het eerste voorbeeld gaat hoe je relatief gemakkelijk een Youtube event kunt aanmaken en zo kunt in stellen dat deze aardig samenwerkt met een 360 camera. Ben je een fotagraaf of eis je veel meer in beeldkwaliteit dan kun je bijvoorbeeld een Youtube kanaal samenkoppelen met een VR streaming platform voor het effectief kunnen uitzenden van 360 graden video’s in een hoge resolutie, met een lage latentie en met een onafgebroken soepele videostroom. De Vahana VR live streaming oplossing maakt dit mogelijk. Naast Youtube kun je een livestream opzetten naar andere media sites of media apparaten.

vr live streaming op youtube

Het produceren van professionele VR video’s en het opzetten van een 4k HD livestream voor grote evenementen is nog geen kinderspel. Er zijn verschillende componenten die aan elkeaar moeten worden gekoppeld. Op dit moment wordt er hard gewerkt door verschillende bedrijven aan één totaaloplossing voor een superieure VR live streaming ervaring met behulp van één VR camera systeem waarin alles zit geïntegreerd en kunnen worden voorzien van een Vahana VR broadcasting oplossing. De Orah 4i is een betaalbare optie (4000 USD). Met behulp van Vahana VR van VideoStich kun je een professionele 360 Live Stream opzetten. Hieronder kun je zien hoe dit werkt.

Klik hier voor meer informatie over de VAHANA Live VR platform!
 

Verder zijn er o.a. ook de Nokia Ozo, BriskEye en de Live Planet camera’s onder productie. Deze camera systemen zijn zeer duur (minimaal 10.000 USD). Op dit moment moet je beschikken over o.a. de volgende componenten wil je een uitstekende VR livestream opzetten. Voor meer informatie: VR camera selectie!

  • Een goede VR ready computer of wel een computer met voldoende rekenkracht en een uitstekende VR videokaart.
  • Een goede professionele VR camera (of gopro camera combinatie) waar vooral de Orah 4i opvalt als een betaalbare start.
  • Een goed CDN-streaming platform zoals Vahana VR,  Stream Shark of Wowza VR voor het kunnen uitzenden van de stream naar de verschillende media appararen of andere mediaplatforms  zoals Youtube of Facebook.
  • In dien nodig – extra goede VR video editing – stichting software van VideoStich.
  • Je moet zelf over een goede VR-bril beschikken en natuurlijk toeschouwers met een VR-bril ( :

Welke VR streaming platforms en opslossingen zijn er al beschikbaar:

Er zijn verschillende platforms en oplossingen in gebruik voor het opzetten van eenvoudige persoonlijke en ook zeer professionele grootschalige VR live streams.

  • VAHANA VR (voor de pro en semi-pro fotograaf)

Vahana VR ontwikkeld om een professionele 360 video streaming kanaal te bouwen en ondersteunt vele verschillende hardware en camera technologieën, inclusief Decklink SDI-kaarten van BlackMagic Design en HDMI capture cards van Magewell. Vahana VR levert 2K en 4K 360 video met een 30 fps in real-time!  Het is mogelijk om snellere framerates en resoluties te verkijgen tot 8K.  Vahana VR werkt ook mooi samen met de Azure Media Services van Microsoft en de Orah 4i vr camera. Dit platform is niet gratis.

Het makkelijkste en goedkoopste is om zelf te gaan pielen en met je eigen 360° camera zelf aan de slag gaat met Youtube. Door het volgen van een aantal stappen kun je al snel een live vr stream opzetten bij Youtube. Voor meer informatie: VR live stream maken bij Youtube.

HUGVR opgericht door Norikazu Takagi en is een online dienstverlener die iedereen gemakkelijk in staat stelt om een 360° live video stream op te zetten en om mensen te transporteren naar plekken waar ze naar toe willen gaan. Het heeft als ambitie mensen met elkaar via een vr live stream in contact te brengen. Hierdoor zal het mogelijk zijn voor familieleden en andere dierbaren die ver van elkaar wonen om elkaar in VR te ontmoeten. Het is een Social VR streaming project.

Wowza is ook een professionele top oplossing voor het bouwen van een hoogwaardige live vr stream. Alle media content verloopt door de speciaal ontwikkelde  Wowza Streaming Cloud™ en Wowza Streaming Engine™ voor het bewerkstelligen van de best mogelijke VR live stream voor een globaal plubliek waar dan ook in de wereld.

Is een vergelijkbare dienstverlening als die van Wowza met een video streaming platform voor het maken van een 360 graden live stream.

Live Planet is een VR live streaming systeem gebouwd om binnen 15 minuten een top-notch live stream op te zetten. Live Planet neemt alle technische belemmeringen weg met behulp van de  Live Planet™ 3d 360º camera die via de Live Planet™ cloud platform een live stream kan uitzenden en de uitzending kan opslaan in de best mogelijke kwaliteit. Live Planet is een professionele vr-camera met een ingebouwde totaaloplossing voor het bewerkstelligen van een hoogwaardige live stream. De Live Planet VR camera systeem kan worden gekocht voor 10.000,- USD.

Een concurrent van Live Planet en een bedrijf die alles voor je kan regelen.

Een platform voor vr live gaming streams.

VIXY is een innovatief videosoftware bedrijf gevestigd in Hilversum. Sinds de oprichting in 2010 stelt VIXY uitgevers en eigenaren van videocontent in staat video op een professionele manier te beheren, publiceren en analyseren. Zowel op desktops, mobiele apparaten, tablets, als TV set-top boxes. Het krachtige en betrouwbare VIXY videomanagement systeem vormt de basis. Om dit moment is er nog geen VR live streaming dienst opgezet, maar de verwachting is, dat VIXY deze zal ontwikkelen.

Voor meer informatie: