WELKE VR-BRIL PAST BIJ MIJ?

Selectie van de VR-brillen met goede prijs-kwaliteitsverhouding:

VR-technologie en VR-brillen zullen onze wereld veranderen, maar we zijn pas begonnen met het zetten van de eerste stappen. De meeste Virtual Reality brillen of VR-glasses zijn op dit moment vooral VR-headsets voor het spelen van allerlei VR-spellen en 360-gradenvideo’s met behulp van een smartphone applicatie. Ze brengen een nieuw niveau van realisme, mits je ze aanstuurt met een snelle computer of smartphone. De technische term voor deze bril is HMD (Head Mounted Display).

unbound vrDe beste, dure high-end virtualrealitybrillen of wel de actieve pc-gestuurde vr-headsets zoals de PSVR, de Vive en de Rift, worden steeds goedkoper en kunnen nu makkelijk worden gekocht of gehuurd bij de Nederlandse webshop UNBOUND VR. Voor het kopen of huren van goede VR-brillen kunnen we deze webshop van harte aanbevelen.

Even geduld, dit is een lang artikel. We bespreken hier kort 15 goede VR-brillen die tegenwoordig bekend zijn en nu of binnenkort te koop zijn voor elke consument. We verwijzen naar relevante aanbiedingen en reviews. 

beste virtual reality brilEen goede high-tech vr-bril zal een sociaalplatform voor heel veel nieuwe vr-ervaringen worden. Door slechts een vr-bril thuis op te zetten zul je in de toekomst naast het bekijken van vr-films en het spelen van immersive vr-spellen, ook kunnen studeren met andere studenten, op de voorste rang zitten bij een wedstrijd, of een één-op-één gesprek hebben met je geliefde of je oom in het buitenland. Er zijn geen grenzen en we hebben pas net het terrein van virtual reality betreden…. Spannende tijden!

1. Homido. Een nieuwe zeer goed gebouwde VR-bril met een eigen VR-speler uit Frankrijk!

vr bril homido versie 2Homido heeft een zeer degelijk gebouwde VR-bril ontwikkeld. De nieuwste versie is nu te koop is en is niet duur. Homido heeft een prijswaardige en veelzijdige virtual reality headset ontwikkeld voor smartphones. Het is wel belangrijk dat de smartphone volledig (high definition) HD is. Als je geen smartphone hebt met full HD, dan zal de beeldkwaliteit tegenvallen. Het voordeel van deze virtualrealitybril is dat deze al voor alle consumenten gekocht kan worden voor 79 euro. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De Homido VR is ideaal voor het bekijken van vr-videos en het spelen van vele goede vr-spellen. Daarnaast heeft Homido de mogelijkheid om gratis en betaalde apps te downloaden. Homido heeft een eigen app, genaamd ‘Homido Center’. Dit bevat een catalogus van apps die compatibel zijn voor de virtual reality headset. Het is de perfecte introductie tot de wereld van virtual reality. Volgens de meeste recensies op het internet van de meest betrouwbare recensenten, valt Homido VR 2 als de beste passieve VR-bril voor de smartphone uit de bus. Hier kun je een korte demo zien over de Homido VR-headset:

vr bril homido bestellen en kopen

beste vr brillen

Een groot pluspunt van de Homido vr-bril is het feit dat er meerdere soorten lenzen worden meegeleverd. Hierdoor kunnen mensen die brillen dragen de Homido zeer goed gebruiken. Bovendien is de Homido zeer makkelijk om in te stellen waardoor je een mooi scherp en rustig beeld kunt krijgen. Het is een goede vr-bril en de beste keuze voor die mensen die geen zware vr-games willen spelen en niet lang in virtuele werelden willen blijven. Voor meer informatie: Homido website!

2.Bobo VR Z4. Een compleet uitgeruste VR-bril met ingebouwde koptelefoon voor elke smartphone!

bobo vr bril z4 aanbiedingDe Bobo VR Z4 beschikt over een grote kijkhoek  van 120 graden en premium harslenzen waardoor de beeldkwaliteit sterk is verbeterd. De headset kan zeer goed de hitte afvoeren waardoor je langer kunt kijken.  De headset heeft een lichte constructie van ABS met nog geen gewicht van 280 gram en een ingebouwde Stereo hoofdtelefoon. Deze VR bril is bovendien geschikt voor brildragers en de lenzen zijn eenvoudig te verstellen om de focus te optimaliseren.

Handig is ook dat de bril beschikt over een geïntegreerde volumeknop en selectieknop. Dit maakt de Bobo VR Z4 headset zeer gebruiksvriendelijk en comfortabel. Ten slotte, kun je de Bobo VR Z4 bril ook gebruiken voor AR-applicaties.

Hieronder kun je een eerlijke Youtube Review bekijken over de BoboVR Z4 versie 2 headset.

Super compleet met 120 FOV en beste prijs-kwaliteitverhouding!
vr bril bestellen en kopen

3. Shinecon VR 3. Een goede budget VR-bril voor elke smartphone.

vr bril shineconDe Shinecon 3 VR-bril is flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Deze nieuwe versie is gemaakt van sterk ABS kunststof en is uitgerust met grotere en verbeterde hars lenzen voor optimale beeldkwaliteit. Daarnaast is het comfort sterk verbeterd. Ook zijn de draaiknoppen verbeterd zodat de zichtbreedte en focus nóg makkelijker zijn te verstellen. Deze VR bril geeft een goede VR beleving. Geniet van video’s en spellen met deze virtual reality headset die vrijwel alle nieuwe Android en IOS smartphones ondersteunt. Shinecon is een zeer goede keuze voor mensen die willen kennis maken met de wereld van VR zonder veel geld uit te geven. Een nadeel bij gebruik van de Shinecon is de meer beperkte blikveld (FOV) in vergelijking met bovengenoemde VR-brillen zoals de Bobo VR Z4 die over een 120 graden FOV beschikt!

vr bril shinecon bestellen en kopen

shinecon vr brillenShinecon heeft recent een nieuwe, uitgebreide versie uitgebracht van de Shinecon VR 3, de VR 4. Deze Shinecon VR 4 is onder meer uitgerust met een mooie hoofdring, hoofdtelefoon, microfoon, en knoppen (voor volume en “bevestigen”). De hoofdring zorgt ervoor dat de headset erg comfortabel zit. Het gewicht van de headset wordt wat beter verdeeld, en is ook makkelijker af te stellen dankzij de draaiknop aan de achterkant. Dankzij de microfoon, kun je inkomende oproepen opnemen en telefoneren tijdens het spelen of bekijken van een video. Dit is een unieke feature in vergelijking met alle andere vr-brillen zoals de eerder genoemde BoboVR 4.

 

4.Gear-VR. De betaalbare, bijzondere Oculus VR-bril van en voor Samsung!

samsung gear vr brilSamsung heeft alleen voor haar Galaxy S6 & S7 smartphones een uitstekende VR-bril ontwikkeld in samenwerking met Oculus. Toch, deze headset voor Samsung smartphones iets pittiger aan de prijs is en niet zo voordelig als de Homido VR-headset. Niettemin, als jij de voorkeur geeft aan Samsung Galaxy smartphones, dan kan ik je toch zeggen dat de nieuwe Galaxy S7 in combinatie met de Gear-VR een flinke stap vooruit is en een investering waard is. Natuurlijk, het evenaart niet de hoge resolutie en kwaliteit van de Rift. Voor meer informatie: Samsung Gear VR.

Trouwens, je krijgt de Samsung Gear VR gratis wanneer je de Galaxy S7 koopt of een Galaxy S7 abonnement afneemt bij één van de grote netwerken. GSMweb heeft een mooie prijsvergelijking gemaakt:

gratis samsung gear vr headset met Galaxy S7 abonnement

Je kunt ook gewoon de Samsung Gear VR voor een mooie korting direct kopen bij Bol wanneer je al over een Samsung Galaxy telefoon beschikt.

beste vr bril gear vr headset samsung

————————

6. Playstation-VR. De gaming VR-bril van Sony voor de PS4.

psvr bril SonyNatuurlijk, Sony wil ook een echte gaming VR-bril kunnen aanbieden en heeft een vette high-end VR-bril voor PS4 ontwikkeld. Het is niet echt een bril te noemen en ziet er dan ook als een grote futuristische skibril. Daarom, vr-gaming headset is een betere term. De Sony Playstation Virtual Reality Headset is uitgerust met o.a. een uitstekende OLED-scherm met een hoge resolutie die zeer zware vr-spellen aankan op de PS4.

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe zeer indrukwekkende vr-games. Je kunt op dit moment een exemplaar van de PSVR bestellen en reserven. Hiermee garandeer je dat je op tijd over deze high-end vr-bril beschikt. Er worden op dit moment veel meer PSVR-exemplaren gekocht als aanvankelijk gedacht, hetgeen aangeeft dat vele PS4 gebruikers niet langer willen wachten. Bestel een exemplaar voordat ze zijn uitverkocht! Hieronder kun je een videodemonstratie zien van de PSVR met de nieuwe DriveClub VR-editie:

PSVR is de beste VR gaming headset die betaalbaar is voor de meeste consumenten!
vr bril ps vr bestellen en kopen
Voor meer informatie:

 

—–

7. De Vive is nu te koop bij Coolblue! – De high-end virtualrealitybril van HTC: Vive

htc vive vr brilDe concurrenten van Samsung en Sony blijven natuurlijk niet nakijken, vooral HTC heeft een bijzondere actieve high-end VR-bril ontwikkeld, de Vive. Toch is de Vive niet vergelijkbaar met de Samsung Gear-VR aangezien de Vive veel geavanceerder en beter te vergelijken is met de Oculus Rift. HTC heeft met de Vive de ambitie om de beste vr-gaming experience te bewerkstelligen.

De Vive-headset is ontwikkeld in samenwerking met Valve. Valve is een spelontwikkelaar en verantwoordelijk voor o.a. de Portal en Half-Life spellen. Vive zal o.a. kunnen werken met het SteamVR-platform van Valve waardoor er vele uitstekende VR-spellen beschikbaar zullen zijn. De Vive behoort tot de absolute top en is nu voor iedereen bestelbaar voor 959 euro bij Coolblue in Nederland.

De beste high-end VR-bril op dit moment!
vr bril vive bestellen en kopen
Voor meer informatie:

 

8.Oculus Rift. NOG NIET TE KOOP IN NEDERLAND & DUUR & UITSTEKEND.

vr bril van Oculus Er zijn heel veel artikels geschreven over de kracht en macht van de Oculus Rift. De Oculus Rift gaat een flinke stap verder dan de meeste VR-brillen die volledig afhankelijk zijn van een goede smartphone. Deze slimme bril behoort tot de top. De Oculus Rift zal vooral door gamers omarmd worden en de gaming-industrie op z’n kop zetten. Deze VR-bril is ontwikkeld voor het bewerkstelligen van een ongekende vr-gaming experience doordat deze slimme bril voorzien is met vele sensoren voor het volgen van elke hoofdbeweging. Elke kleine beweging wordt prachtig weergeven in de virtuele wereld waardoor je echt wordt ondergedompeld. Je hersenen zullen op bewust en onbewust niveau je vertellen dat je in de echte wereld bent ( ; De Oculus Rift maakt een levensechte vr-ervaring echt mogelijk. Je zult uren kunnen spelen zonder dat je misselijk wordt. Wanneer je een hardcore gamer bent en de Rift wil hebben, dan zul je nog even moeten wachten.

Oculus Rift hmd vr brilVele grote spelontwikkelaars steunen de ontwikkeling van de Oculus VR-bril en ontwikkelen nu specifieke spellen voor de Rift. Deze vr-gaming bril vraagt om een beest van een computer. Als je geen top notch Alienware computer hebt, zal de vr-ervaring traag gaan en geen stabiel vloeiend beeld kunnen genereren. Kijk, een vloeiend beeld is belangrijker voor de immersie dan “levensechte” graphics. Vandaar, je computer moet minimaal beschikken over de volgende specs: Nvidia GTX 970 of AMD R9 290, Intel i5-4590 en 8GB RAM. Voor meer informatie:

 

9. Colorcross. Een goedkope VR-headset voor de beginner.

beste vr headsetsDe Colorcross budget VR-bril is zeer flexibel en kun je aanpassen en instellen precies hoe je wilt. Het is een eenvoudige, maar goed gebouwde passieve skibril met losschroefbare, aanpasbare lenzen om iedereen in staat te stellen om de mogelijkheden van virtual reality voor een zeer lage prijs te ontdekken. Het is een budget variant, het is geen high-end vr-bril. Heb je niet veel geld voor een vr-bril dan zal de ColorCross een zeer goede optie kunnen zijn. Voor 3 tientjes krijg je deze bril naar huis gestuurd en veel plezier beleven met het bekijken van 360 gradenvideos en vr-spellen! Voor meer informatie:

vr bril colorcross bestellen en kopen
Klik hier om de ColorCross VR goedkoop te kopen bij de VR-store!
10. Reserveerbaar – de LG 360 VR-bril!

LG Friends VR brilLG komt uit met een speciale vr-bril voor de LG G5 smartphone. Het is een onderdeel van de LG Friends accesoires voor de LG G5. De LG Friends 360 VR weegt nog geen 120 gram doordat het niet nodig is om de LG G5 er in te klikken. Deze LG VR-headset beschikt over een eigen scherm en wordt aangestuurd door de LG G5 door middel van een usb-kabeltje. Het is een zeer handige en praktische vr-bril die je prachtig kunt bedienen met een handige LG Friends management app op de LG G5. Helaas, is deze virtualrealitybril van LG nogal duur  (28o,- euro) in vergelijking met de Samsung Gear VR (100,- euro). Bovendien presteert deze LG headset minder goed als de Samsung Gear VR. Voor meer informatie:

 

11. OSVR HMD. Te koop voor ontwikkelaars! De Open Source VR-bril van Razer

osvr brilRazer wil in de toekomst een belangrijke rol blijven spelen binnen esports en vr-gaming als hardwarefabrikant. Het ontwikkelt op basis van een openbronmodel een VR bril op het OSVR-platform. Er zijn twee Hacker Development Kits beschikbaar voor het bouwen van een mooie OSVR Head Mounted Device voor de knutselaars onder ons. De termen zijn soms wat verwarrend, maar wordt in het artikel over de Razer OSVR brillen uitgebreid toegelicht. Voor meer informatie:

 

 

12. FOVR VR. Pre-order beschikbaar voor ontwikkelaars!

fove vr brilDe Fove VR-bril is uniek in die zin dat het de eerste interactieve eye-tracking vr-headset is. Het zal volgens de oprichters een derde-generatie vr-bril worden die een nieuw niveau van realisme zal bieden door middel van foveated rendering. Dit wil zeggen dat de werking van het menselijke oog beter wordt nagebootst en vertaald in de virtuele wereld. Fove verandert het scherptepunt van waar je naar kijkt waardoor alleen het midden van je oog scherp ziet, terwijl alles aan de zijkant van je blikveld wat vager blijft. Dit zorgt voor een zeer realistischere vr-ervaring, omdat je in het echt ook zo kijkt. Daarnaast vergt foveated rendering minder CPU & GPU rekenkracht van de computer, waardoor het niet nodig is om te investeren in een dure, snelle computer vol met speciale hardware en software voor het ondersteunen van een high-tech vr-bril zoals de Oculus Rift en de HTC Vive. Vandaar, wanneer de Fovea VR-bril uitkomt, kan deze een goedkoper en misschien wel beter alternatief worden. Voor meer informatie:

13. STAR VR Gaming headset. Nog niet te koop!

Starbreeze VR brilDe StarVR gaming headset wordt ontwikkeld door het Zweedse gaming bedrijf StarBreeze Studios. Ze investeren veel geld in de ontwikkeling van deze zeer bijzondere high-tech vr-gaming bril. De StarVR bril biedt een gezichtsveld aan van 210 graden horizontaal en 130 graden verticaal. StarVR integreet ook Tobii’s revolutionaire eye-tracking technologie voor het mogelijk maken van oogcontact in de virtuele wereld en het bieden van een ongekend niveau van realisme (foveated rendering). Deze slimme bril kan een echte concurrent worden van de bovengenoemde Fove VR HMD, de HTC Vive en de Oculus Rift, maar zal waarschijnlijk niet te koop zijn voor particulieren. In eerste instantie richt de StarBreeze zich niet op de thuismarkt. Wanneer deze VR-headset klaar is zul je deze waarschijnlijk niet kunnen kopen als consument. Voor meer informatie:

14. De VivusVR headset. Nog niet te koop!

visus vr bril reviewDe VivusVR is een veelbelovende pc-gestuurde headset die vooral steunt op de kracht en technologie van Nvidia. Het kan een veel goedkopere concurrent worden voor de Oculus Rift. Het probleem is dat er nog weinig recensies zijn geschreven en er nog weinig media belanstelling is voor deze headset. Daarom kunnen we deze headset nog niet aanbevelen, maar is het wel zeker de moeite waard om de ontwikkelingen te volgen. Mochten de claims echt waar zijn, dan kun je een fantastische pc-gestuurde vr-bril voor nog geen 150 USD kopen. Voor meer informatie:

15. Tegenvaller – de Carl Zeiss VR-Bril: Carl Zeiss VR One

De Carl Zeiss VR One lijkt een veel belovend product met vele lovende recensies, maar kost wel zo’n 169 euro! Toch, het grote probleem van de Vrone is dat de lenzen niet kunnen worden aangepast – grote misser! Qua prijs-kwaliteit verhouding is deze vr-bril te duur en hadden we van Carl Zeiss beter verwacht. Geen aanrader. Koop de Homido VR en je krijgt waar voor je geld als je op zoek bent naar een goede passieve vr-bril.

Wat kunnen we zeggen over de goedkope, passieve VR-brillen?

Waarschijnlijk heb je het al gemerkt, er zijn vele andere goedkopere virtual reality brillen beschikbaar waaronder de FreeFly VRColorCross, de WOW VR 2, de View-Master VR, de VR-box, de Google Cardboard, Archos VR en de Dive 5 van Durovis. De Durovis Dive 5 kun jezelf geheel aanpassen naar je eigen wensen. Het is een bouwpakket, maar de beeldkwaliteit behoort niet tot de beste. Deze opmerking is van toepassing voor de meeste VR-brillen. Kijk, ze zijn allemaal afhankelijk van de kwaliteit van de smartphone die je er in stopt, de kwaliteit van de lenzen in de bril en de manier hoe je de lenzen kunt instellen naar jouw wensen. Het zijn uiteindelijk allemaal passieve vr-brillen, dat wil zeggen dat er weinig of geen sensoren op zitten voor het volgen van je lichaamsbewegingen en het vertalen van deze bewegingen in VR. Je kunt ze dan ook niet te lang op hebben, slechte VR-brillen of slecht afgestelde VR-brillen zullen je misselijk maken na een uurtje spelen. Dit geldt zeker ook voor de populaire en super goedkope Google cardboard en soortgelijke kartonnen brillen zoals die van Albert Heijn. Deze vr-bril van AH, gemaakt van karton en zo vele andere Google cardboard clonen voldoen als een mooie introductie tot VR, maar bieden geen levensechte, realistische ervaringen in VR op. Dus, verwacht niet te veel van deze passieve, goedkope vr-brillen. Twijfel je aan de kwaliteit, dan bekijk vooral of de smartphone en vr bril die wilt kopen Daydream Ready zijn. De Amerikaanse VROiD VR headset lijkt wel veel belovend, maar is nog niet echt af en kan nog niet naar Nederland worden gestuurd.

Conclusie over de stand van zaken met alle vr-brillen – mei 2017:

Wil je beginnen met een goede, goedkope passieve vr-bril voor je smartphone, dan wil ik nogmaals onderstrepen dat voor een paar tientjes meer de Homido VR-headset of de Bobo VR Z4 headset kunt kopen. Dit zijn de beste vr-brillen die je nu kunt kopen om een eerste goede stap te zetten in de spannende wereld van virtual reality met behulp van je smartphone. Voor nog geen 85 euro krijg je er ook nog eens een gamepad bij: Homido VR Bundle Headset & Gamepad! Een zeer goed alternatief, vooral als je jonge kinderen in huis hebt, is deBobo VR Z4 headset  gechikt. Beschik je over een Galaxy S6 of S7 dan kies je natuurlijk voor de Gear VR headset van Samsung. 

Beschik je over meer geld en een ruim budget voor het verwezenlijken van de beste VR-ervaring mogelijk? In dat geval zul je moeten kijken naar de actieve VR-brillen zoals de Oculus Rift en de HTC Vive. De HTC Vive is nu in Nederland te koop! Voor meer informatie:

Voor de gamers en vooral de Sony Playstation gamers, kan ik de Playstation VR aanbevelen! Deze kun je in Nederland reserveren bij BOL.

Wat is de beste en optimale virtual reality head mounted display of headset op termijn?

best virtual reality hmd Bovengenoemde vr-brillen zijn allmaal nieuwe, maar uitstekende projecten die het mogelijk maken om prachtige vr-belevenissen te hebben. Toch, we moeten niet vergeten dat geavanceerde virtual reality technologie nog in de kinderschoenen staat. Behalve de lenskwaliteit, de beeldschermen en de sensoren is de uiteindelijke VR- ervaring erg afhankelijk van de gebruikte soft- en hardware. Dit betekent dat we in de toekomst enorme verbeteringen mogen verwachten en ongekende nieuwe mogelijkheden zullen kunnen benutten. Concreet, de beste virtual reality bril zal per oog een resolutie van 16k weergeven bij 144Hz, met vrijwel geen latency en zal prachtig licht verpakt zijn in een klein draadloos hmd-model. Als je kijkt naar de huidige, eenvoudige modellen, zie dat het gaat om vrij grote headsets of onhandige skibrillen met veel slechtere resoluties. Het is nog geen naadloze ervaring die niet meer te onderscheiden valt van de echt wereld. In dat opzicht kun je nog niet verwachten om in de virtual reality hemel te komen. Dit kan nog een aantal jaren duren en is afhankelijk van de investeringen van belangrijke spelers in nieuwe vr-software en hardware technologie. Concreet, AMD investeert in LiquidVR technologie om de vr-hemel te kunnen bereiken. Volgens Guennadi Rigeur van LiquidVR zal het tot 2020 duren voordat de beste vr-bril klaar is die ons een zogenaamde vr nirvana zal voorschotelen. Voor meer informatie: AMD LiquidVR. Niettemin, de huidige Oculus Rift en de HTC Vive zijn al compatible met LiquidVR. Het hoeft ook allemaal niet meteen zo geavanceerd en duur. Een ander aspect is de integratie en synchronisatie van VR-brillen met VR-controllers waar vooral de slimme handschoenen zoals die van Manus VR een sleutelrol gaan spelen. Doordat de handen en armen perfect worden weergegeven in virtuele werelden en spellen zal de onderdompeling nog heftiger zijn.

Wanneer en waarom kan ik misselijk worden van het spelen met een VR-bril?

Een goedkope slecht ingestelde vr-bril kan je na een tijdje misselijk maken. Het probleem ligt in het feit dat je hersenen denken dat je in beweging bent, maar jijzelf reageert hier niet op. Dus zolang je lichaam in rust verkeerd krijg je na een tijd last van misselijkheid en hoofdpijn (motion sickness). Ook resolutie is een belangrijke factor. Lage resoluties en wazige beelden hebben meer kans op ongewenste effecten. Je ogen moeten ook constant focussen om een scherp beeld te krijgen. Het is dus van belang dat je alleen VR-spellen speelt die geoptimaliseerd zijn voor een VR-bril met een hoge framerate. Goede afstelling van pupil distance voor juiste distortion is ook belangrijk. Er zijn vele technieken in ontwikkeling die het natuurlijke zicht zoals focussen en diepte in de high-tech VR bril mogelijk gaan maken. Een concreet voorbeeld is  onder andere Foveated rendering door SMI en Near Eye Lightfield display van Nvidia. Ook resolutie is een kwestie van tijd, al kun je gebrek aan resolutie ook middels technieken verbloemen. Een andere factor zijn de controllers. Deze worden ook telkens geperfectioneerd om een volledige VR-onderdompeling te verwerkelijken. De Oculus Touch-controllers zijn een belangrijke toevoeging. Ik verwacht dat VR-technologie mogelijke motion sickness problemen volledig zal oplossen in de komende twee jaar dit ook in combinatie met de lancering van vooral geavanceerde professionele vr-camera’s.

Algemene conclusie over de beste vr-brillen:

We staan pas aan het begin van de ontwikkeling van levensechte VR, verwacht nu niet meteen te veel van vooral de dure VR-headsets. Het is niettemin zo dat de huidige, relatief eenvoudige head mounted displays voor de smartphones een prachtige en goedkope introductie tot de wereld van virtual reality bieden. Het nadeel is alleen dat je niet uren met zo’n bril moet spelen om misselijkheid te vermijden.

beste virtual reality brillenDe BoboVR Z4,  MERGE VR-bril en de Homido VR-bril zijn aanraders voor elke smartphone. Goedkoop en goed om mee te beginnen om de wereld van VR voor je te openen. Zorg er voor dat je beschikt over de juiste VR-apps en VR-spelers op je smartphone en je kunt o.a. heerlijk genieten van bijzondere 360 video’s. Ben je van plan om een nieuwe smartphone te kopen, pak dan een Galaxy S7 abonnement in combinatie met de Gear VR: Samsung Gear VR kopen.  

Ben je een echte gamer en je wilt uren lang VR-games kunnen spelen? En je kunt zo’n 1800 euro uitgeven, dan moet je de HTC Vive kopen of de Oculus Rift kopen met een HTC Vive of Oculus Rift Ready PC. Een uitstekend, goedkoper alternatief voor de Sony PS4 gamers is de PSVR headset.

Je zult ze waarschijnlijk rond de herst van 2016 in de Nederlandse winkels online kunnen kopen.

 

beste smartphone vr brillen

vr brillen kopen