De Virtuix Omni – laat je rondrennen in VR-spellen!

virtuix omniVirtuix heeft een bijzondere high-tech tredmolen ontwikkeld waarmee je met behulp van speciale schoenen en een high-end vr-bril actief in een VR-spel kunt rondrennen. Wanneer je niet passief een vr-spel wilt spelen, maar actief wilt meedoen is deze tredmolen een optie. Het is moeilijk om te beschrijven, maar de Virtuix Omni maakt active VR mogelijk waarbij je volledig, met je hele lichaam wordt opgenomen in het spel en actief in het spel rond loopt. Het is eigenlijk de missende link of tool om echt volledig te worden ondergedompeld. Active immersive VR-gaming is nu mogelijk met de Virtuix Omni motion tracking platform in combinatie met de Oculus Rift. Hieronder kun je een introductievideo zien:

Stel je eens voor dat je Alien Isolation speelt met de Oculus Rift op en zelf in zo’n Virtuix Omni tredmolen staat… volgens mij zul je of een goede conditie krijgen van al het rennen of spring je er zo uit! Ik weet niet of de Virtuix Omni als in ingesteld voor dit spel, maar de tredmolen werkt met GTA V & Battlefield 4 & FarCry 3 met de Oculus Rift op. Hier kun je de videodemonstraties zien:

Oculus & VirtuixHet is slim dat Virtuix een samenwerking is begonnen met Oculus. Dit betekent dat de vr-spellen voor de Oculus Rift ook te spelen kunnen zijn met de Omni virtual motion platform. De Omni van Virtuix kan ook worden ingezet voor alle mogelijke virtuele simulaties en zelfs virtuele reisjes. Je zou zo in een VR-model van Amsterdam kunnen rondlopen en zo Amsterdam virtueel bezoeken.

Waar kan ik de Virtuix Omni kopen?

Je kunt de Virtuix Omni kopen als een pre-order voor 699,- USD in de webshop van Virtuix. De levering zal ergens in het derde kwartaal van 2016 plaatsvinden. Je krijgt dan een kant-en-klaar pakketje met alle benodigdheden. Vergeet niet dat je ook nog de Oculus Rift moet kopen, met de xbox controller en over een high-end Oculus Ready PC moet beschikken. Je zult ook het geweer moeten kopen die werkt met de Omni. In de demo videos, wordt er gebruik gemaakt van Cabela’s Top Shot Elite Xbox 360 controller met een Windows receiver.

Het is geen goedkope hobby om echt volledig in een virtuele speelwereld te vertoeven.

Voor meer informatie:

[schema type=”review” url=” http://smartglasseskopen.com/vr/virtuix-omni/” name=”Virtuix Omni” description=”Waarom zou ik de Virtuix Omni tredmolen kopen? ” rev_name=”Omni – virtual motion tracking platform” rev_body=”Tredmolen Virtuix Omni” author=”Smart Glasses Advisor” pubdate=”2016-04-14″ user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Meet the Author

Smart Glasses Advies

Comments on this entry are closed.