TELEPATHY ONE

Telepathy OneDe concurrentie in de draagbare technologie markt neemt flink toe met de smart eyewear van Telepathy! Vooral de Telepathy One is een bijzonder speeltje. Het is de creatie van Takahito Iguchi, een zogenaamde augmented reality ondernemer. Iguchi probeert zich met deze smart glasses te onderscheiden door het slanke design van de montuur en een meer vriendelijkere prijs. Met de Telepathy One kun je gemakkelijk hands-free real-time informatie consumeren en maken. Deze nieuwe trend van de toekomst wordt ook wel aangeduid met life logging. Niettemin, de ontwikkeling heeft van de One gaat langzaam en de Japanner heeft een ander model gelanceerd: de Telepathy Jumper. Zie hieronder nu een uitleg van Iguchi over de nieuwe Telepathy Jumper smart glasses. De Telepathy Jumper is nu beschikbaar voor gebruik en te koop. Zoals je ziet, is dit model minder elegant dan de Telepathy One prototype.

Wat is het verschil tussen Google Glass en Telepathy?

In de meeste correcte zin, is dit draagbaar technologisch hoogstandje, niet echt een bril, het is een innovatief draagbaar speeltje waarbij je met je handenvrij, real-time interactief kunt communiceren en informatie zoals o.a. een live video feed kunt delen met anderen. De geavanceerde technologische componenten die dit mogelijk maken, zijn vervolgens bijzonder intelligent verwerkt in een zeer slank design.

Voor het design van de Telepathy One heeft Iguchi zich laten inspireren door science fiction. Kijk maar eens naar de afbeelding van dit spectaculair apparaatje! Qua technologie heeft Iguchi beslote om minder gewicht te leggen op de kracht van de interne computer, maar meer op de mogelijkheden om de Telepathy One gemakkelijk te laten samenwerken met andere mobile apparaten zoals smart phones, tablets en apps. De mobile devices zullen ook de Telepathy One gemakkelijk ondersteunen met extra processing en computing kracht. Hierdoor is het design ook uitzonderlijk licht geworden en kan deze netjes gedragen worden met behulp van de in-ear koptelefoons. Het prijskaartje zal ook lichter worden dan de Google glasses, maar er is nog niet veel bekend gemaakt. Waarschijnlijk komt de Telepathy One in de loop van 2014 op de Japanse markt. Voor meer informatie en nieuws: Telepathy One Media Coverage.

Zie hier een leuke strip tekening van deze smart glasses die ook verklaart waarom Iguchi zo’n aparte naam heeft gegeven aan zijn uitvinding:

Wat zijn andere bijzondere merken op het gebied van geavanceerde smart glasses?

[schema type=”review” url=”http://smartglasseskopen.com/telepathy-one/” name=”Telepathy One” description=”Telepathy One Review” rev_name=”Telepathy One – Smart Glasses” author=”Smart Eyewear Advisor” user_review=”4″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]