STARVR

De StarVR headset is een pc-gestuurde headset (HMD) die zich onderscheidt van de competitie door een horizontaal gezichtsveld van 210 graden aan te bieden. De meeste headsets zijn voorzien van een gezichtsveld van 100 graden. Bovendien heeft de StarVR headset een verticaal gezichtsveld van 130 graden.

starvr hmd reviewDeze slimme ‘bril’ is verder voorzien van twee Quad HD schermen met een resolutie van 5120×1440 pixels per oog. Als klappers op de vuurpijl, bevinden zich speciale markers waarmee je 360 graden kunt draaien met een perfecte positionering. Daarnaast heeft de Star VR headset Tobii’s eye-tracking technologie ingebouwd voor het mogelijk maken van foveated renderingDit betekent concreet dat de StarVR het beste is uitgerust om een vele betere immersive virtual reality ervaring te bieden dan de meeste andere vr-headsets.

Inderdaad, dit maakt deze slimme computergestuurde bril tot een uitstekende concurrent van de Oculus Rift en de HTC Vive. Alleen deze laatste twee brillen kunnen zich meten met de StarVR headset. De vraag is hoeveel dit high-tech vr-speeltje gaat kosten! Het probleem is dat de Oculus Rift en de HTC Vive al klaar zijn voor de verkoop, de StarVR HMD is nog steeds in ontwikkeling en zich nog niet echt heeft bewezen. Acer heeft wel veel geloof in de bril en heeft 9 miljoen geïnvesteerd in het project om de StarVR bril te verwerkelijken.

Starbreeze Star VR hmd kopenDe StarVR headset is ontwikkeld door een Zweeds gaming bedrijf met veschillende locaties over de wereld: StarBreeze Studios. Dit is geen klein bedrijfje en heeft al een beursintroductie achter de rug. Inderdaad, StarBreeze Studios heeft genoeg middelen om te investeren in een uitstekende VR-bril voor het bieden van een ultieme  vr-spelervaring. De demo over de StarVR is dan ook maar een prototype en voorproefje over wat virtual reality gaming zal gaan worden in de toekomst met de spellen van StarBreeze Studios zoals The Walking Dead.

In feite is deze technologie gebaseerd op het werk van het InfinitEye team die al langer aan deze bril werkte en is opgegaan met de werkzaamheden van StarBreeze Studios. Het is een slimme bundeling van krachten. Het bedrijf is ook open voor een samenwerking met o.a. Valve die vooral betrokken is met de ontwikkeling van de HTC Vive. Dit kan inhouden dat het ook mogelijk kan zijn in de toekomst om via SteamVR spellen van Valve te kunnen spelen met de StarVR headset.

Waar kan ik de StarVR headset kopen?

Op dit moment is de StarVR headset nog in ontwikkeling en het bedrijf heeft geen haast om aan te geven wanneer consumenten deze gaming vr headset kunnen kopen. Ze bieden nu vooral presentaties en demo’s aan op verschillende beurzen in de V.S. Het lijkt er op dat de bril in eerste instantie niet voor de thuismarkt wordt ontwikkeld. De bril zal vooral in pretparken en grote speelhallen worden gelanceerd. Er is ook een concrete samenwerking met IMAX.  IMAX zal verschillende VR locaties lanceren waar de StarVR brillen zullen worden gebruikt. Voor meer informatie: StarBreeze Studios.

Voor meer informatie:

[schema type=”review” url=” http://smartglasseskopen.com/starvr/ ‎” name=”StarVR headset review” description=”Waarom is de HMD van Starbreeze Studios, de Star VR headset zo bijzonder?” rev_name=”StarVR ” rev_body=”StarVR HMD – headset voor vr-gaming” author=”SmartEyeWear Advisor” pubdate=”2016-03-02″ user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]