PLAYSTATION-VR (PSVR)

Sony Computer Entertaintment is al vroeg begonnen aan de ontwikkeling van zijn eigen virtualrealitybril voor de PS4 en een reeks indrukwekkende vr-spellen. VR-brillen zijn de toekomst voor esports en alle grote spelconsolemerken werken hard aan een eigen headset om de wereld van immersive virtual gaming te beleven.

playstation vr headsetNu heeft Sony de nieuwe vr-bril voor PlayStation 4 verkoopsklaar. De Playstation VR-bril of PS4 VR-bril (afgekort PSVR) is nu in de online winkels te verkrijgen voor 399 euro. Het is een prachtige introductie tot de indrukwekkende wereld van VR-gaming. Waarom zou ik de PSVR kopen?

 • De PSVR biedt je een prachtige virtual reality ervaring voor een redelijk betaalbare prijs.
 • De PSVR is een plug & play VR-installatie. Binnen 15 minuten heb je alles opgezet.
 • De PSVR zit veel beter dan de HTC Vive en de Oculus Rift! Prima draagcomfort!
 • De PSVR beschikt al over vele verschillende spellen. Er werken al zo’n 230 spelontwikkelaars werken aan speciale Playstation VR-spellen. Dit jaar zullen er al meer dan 50 spellen beschikbaar zijn.

De Playstation VR is de beste introductie voor de meeste particulieren om voor een goede prijs prachtige spellen in virtual reality te spelen. Klik hier voor meer informatie over het bestellen van de PSVR:

 1. Voordelig de Sony PSVR headset kopen bij Unboud VR!
 2. Voordelig de Sony PSVR headset kopen bij Bol!
 3. Voordelig de Sony PSVR headset kopen bij Coolblue!

Toch, even opgelet, daar is de kous niet meteen mee af, want om PlayStation VR-games goed te kunnen spelen blijkt de PlayStation Camera een verplichte aanschaf te zijn. De PSVR moet je in combinatie met de Playstation Camera kopen wil je eigen fatsoenlijk de PS VR-games kunnen spelen.  Natuurlijk, zul je ook moeten beschikken over de Playstation 4 console. Waarschijnlijk zullen er verschillende bundels en aanbiedingen uitkomen die alle benodigde accessoires bevatten: headset, camera, controllers, inclusief de PS4 console. Je kunt ook overwegen om de PS VR Aim Controller te kopen. De bundels zullen we hier netjes in de gaten houden, zodat je de nieuwe PSVR headset goedkoop kunt kopen. PSVR

In de presentatie hieronder krijg je een indruk van een aantal Playstation VR-games die t.z.t. beschikbaar zullen zijn:

—-

battlefront vr spel voor psvrVolgens Sony topman Koller werkt Sony nu ook samen met EA, DICE, Lucasfilm en Disney om een vr-ervaring te creëren speciaal voor mensen die zich afvragen, “Hoe kom ik in de wereld van Star Wars?’”Ja zeker, Battlefront gaat een van die vr-spellen zijn die gamers zal laten zien wat het betekent om een onderdeel te zijn van de wereld van virtual reality. Het is een heel bijzonder ervaring volgens Koller. Waarschijnlijk zal de Star Wars Battlefront VR editie met de lancering van de PSVR uitkomen. Voor meer informatie: Selectie van de beste PS VR Games!

Mocht je dit aanbod weinig vinden, dan zul je waarschijnlijk blij zijn om te lezen dat Sony het mogelijk zal maken om reguliere spellen te spelen en ook films te kijken met de PlayStation VR. Dit zal gebeuren met behulp van de ‘cinematic mode’ waarbij 2d-beelden worden weergegeven op een virtueel scherm in de bril.  Ten slotte, de virtualrealitybril van de PlayStation zal ook gebruik kunnen maken van de Playroom VR. Dit is een collectie van sociale spelletjes die met behulp van deze vr-bril gespeeld kunnen worden. Cool!

 Hieronder kun je een videopresentatie van Sony zien over de Playstation VR headset:

 

Hier volgen een aantal tech-kenmerken van deze indrukwekkende PSVR headset van Sony:

 • De nieuwe PlayStation VR-headset is uitgerust met een OLED-scherm van 5,7 inch met een resolutie van 1920 x RGB x 1080. Dit nieuwe scherm vergroot het gezichtsveld en geeft soepel beeld zonder wazigheid.
 • Spellen voor PlayStation VR kunnen worden gerenderd bij 120 fps. Dankzij het OLED-scherm met deze hoge vernieuwingsfrequentie en de kracht van PS4 is PlayStation VR in staat tot verbazingwekkend vloeiende visuals.
 • Superlage latentie: lage latentie is cruciaal voor een geweldige VR-ervaring. Daarom hebben ze de latentie teruggeschroefd naar minder dan 18 ms, ongeveer de helft van wat het eerste Morpheus-prototype had. Dit creëert een gevoel dat je daadwerkelijk in het spel zit en maakt het comfortabel voor de spelers.
 • Deze Sony PS VR-bril kan verder uitgebreid worden met een VR-Aim Controller. Dit is een plastic geweer met een ingebouwde move controller voor het 1:1 mikken en schieten binnen speciale PlayStation vr-spellen. Dit maakt het spelen van First Person Shooter spellen nog meer natuurlijker binnen virtual reality! Voor meer informatie: PS VR Aim Controller.

Kijk maar eens hier naar een andere videodemonstratie van Playstation VR met 10 redenen waarom deze VR-bril baanbrekend is in de wereld van gaming en esports:

PlayStation VR in vergelijking met de Hololens, HTC Vive en de Oculus Rift:

psvr met de PS 4kPlayStation VR werkt prachtig samen met de PS4 gaming console. Sony zal op den duur moeten kunnen concurreren met Microsoft die druk bezig is met het ontwikkelen van de HoloLens. Niettemin, de Hololens is nog lang niet klaar voor de consument. Vandaar, de PlayStation VR is het beste vergelijken met de Rift van Oculus en de Vive van HTC. Het probleem voor deze twee high-tech brillen is dat ze vragen om een flinke, diepe beurs aangezien ze een zeer dure, krachtige en snelle computer nodig hebben om een indrukwekkende vr-spelervaring te verwezenlijken. Deze computers worden ook wel aangeduid als Oculus Ready of HTC Vive Ready. Bovendien zul je wat tijd moeten reserveren voor het installeren en configureren van deze headsets met je nieuwe computer hardware. De PlayStation VR heeft dit probleem niet. Het beschikt over een eigen PS4 console. Deze beschik over voldoende rekenkracht beschikt om de meeste psvr-spellen soepeltjes te kunnen spelen. Bovendien kun je jouw PS4 voorzien van een hybride harde schijf. Deze combineert de hoge snelheid van een SSD met de grote opslagcapaciteit van een reguliere harde schijf. De Seagate PlayStation HD met 1TB zal je PlayStation4 console behoorlijk versnellen en veel meer opslagcapaciteit geven voor de veeleisende PS4 VR spellen. Bovendien is er al een firmware update uitgekomen voor de Playstation 4 voor de ondersteuning van HDR-beelden! Anders dan andere hybride-oplossingen, hoeven er geen speciale stuurprogramma’s of software geïnstalleerd en geconfigureerd te worden. Voor meer informatie:

ps4 pro voor de PS VR headsetWil je echt alleen gaan voor de beste kwaliteit, dan zul je een nieuwe PlayStation 4 met een snellere GPU moeten aanschaffen om een de hogere resolutie van 4K te kunnen ondersteunen. Deze nieuwe Playstation is de PS4 Pro. Fundementeels verandert er niks. Er zal een betere processor, grafische kaart en sneller RAM geheugen worden ingezet. Zo zal de kloksnelheid gaan van 1,6 GHz naar 2,1 GHz en zal GPU worden verdubbeld van 18 CU’s naar 36 CU’. Door het extra vermogen in de PS4 Pro console zal de PlayStation VR beter de concurrentie aan kunnen met de HTC Vive en Oculus Rift op de snelle high-end desktop PC’s. De nieuwe PlayStation 4 Pro zal in november gelanceerd worden. Op deze manier zal de PSVR niet in eerste vergelijkende recesensies door de Oculus Rift of de HTC Vive op de snelle en krachtige Rift/Vive ready computers worden afgetroefd. Niettemin, het is niet vereist om deze PS4 pro aan te schaffen om de PSVR-headset te gebruiken. Ten slotte, je zult wel over een ruime woonkamer moeten beschikken. Het is aanbevolen om zo’n 5,5 vierkante meter vrij te maken, hoewel de headset zo ontworpen is dat je zittend kunt gamen. Het gaat hier waarschijnlijk om een voorzorgsmaatregel.

Hoeveel kost de PSVR-gaming headset voor de Sony PlayStation 4 console?

VR bril Sony PSVRHet is nu bekend dat de adviesprijs  399 euro is. Dit is aanzienlijk goedkoper dan de Oculus Rift die ook een speciaal uitgeruste computer nodig heeft! Toch, om de PSVR-games goed te kunnen spelen moet je de Playstation Camera erbij moeten kopen. Deze heeft een adviesprijs van 60 euro. Dus, reken dat je zo’n 460 euro nodig zult hebben om een goed begin te kunnen maken met psvr-gaming als je de Playstation 4 al in huis hebt. Heb je meer geld en nog geen PS4 speelconsole? Dan kun je het beste meteen investeren in de Playstation 4 Pro.

Waar kan ik de PlayStation VR-bril nu kopen?

Op dit moment is de PSVR headset te koop. Er is nog geen PlayStation VR aanbieding of bundel uitgebracht. De beste aanbiedingen van de winkels zullen we hier presenteren, zodat je de PSVR headset goedkoop en snel online kunt kopen.

Natuurlijk, vergeet ook niet de volgende PSVR accessoires:

Conclusie over de Playstation VR:

De Sony Playstation VR is eind 2016 voor de meeste mensen met een beetje geld de beste manier om op een betaalbare en gemakkelijke manier fantastische VR spellen te spelen. De concurrenten zoals Oculus Rift en HTC Vive vragen een flinke investering en meer tijd om speelklaar te maken. Zeker, je zult er een betere resolutie en kijkhoek voor terugkrijgen met meer flexibiliteit, een meer hardcore VR ervaring, maar ik denk dat voor de meeste mensen niet is weggelegd. Dan is het beter om een jaar te wachten op een verbeterde, goedkopere en makkelijker te gebruiken versie van de Rift en de Vive. De Sony Playstation VR heeft misschien een lagere resolutie, maar het is nog steeds een fantastisch eerste resultaat dankzij het rustige beeld met een heerlijke verversingssnelheid en draagcomfort. Persoonlijk, als ik het geld had, zou ik ook de nieuwe Playstation 4 Pro kopen in combinatie met de PS VR Aim Controller. De Move & Dual Chock controllers zijn niet echt de beste controllers voor de PSVR. Het is jammer dat Sony niet heeft gewerkt aan een specifieke controller voor de PSVR.

Een ander nadeel is het extra kastje dat je moet installeren en tussen de PS4 en de televisie moet plaatsen. Dit kastje ondersteunt nog niet HDR!! Stomme fout, want nu moet je steeds dat kastje loskoppelen om iets in HDR te bekijken. Ten slotte, is het jammer dat deze VR bril niet draadloos is. Maar goed, we staan pas aan het begin van de VR-technologie en de resolutie moet nog flink omhoog wil je echt het gevoel hebben dat je een deel van het spel hebben. Toch, het effect is daar en het eerste resultaat is verbluffend genoeg. Je krijgt met de Playstation VR veel VR voor je geld. Ik denk dat we over een jaar een veel betere versie kunnen verwachten die ons nog een stapje verder duwt in de wereld van VR.

 

Andere gerelateerde feiten:

P.S. De termen PSVR, PlayStation VR ofwel de PS4 VR-bril zijn in feite nieuwe merknamen. Voorheen was de ontwikkeling van deze VR-bril van Sony voor de PS4 bekend als een ‘geheimzinnige’ project  met de naam Morpheus. Sinds de Game Show in Tokyo in 2015 is de naam Playstation Virtual Reality (PSVR) gelanceerd voor de VR-bril van Sony. Sony PSVR Gaming zal een belangrijke nieuw begrip worden binnen de gemeenschap van Playstation gebruikers.

Update: in de nabije toekomst is het goed mogelijk dat de Playstation VR headset ook kan worden gebruikt met een Windows computer. Technisch gezien staat Sony niks in de weg om ook een Playstation VR Windows PC versie te ontwikkelen. Sony heeft al laten blijken dit van plan te zijn, maar heeft nog niet aangegeven wanneer deze Windows PC versie voor PSVR dan op de markt zou komen. We zullen het in de gaten houden!

Update: de PSVR headset kan op verschillende manieren gebruikt worden. Zo beschikt de headset over een Social Screen, Mirroring Mode en een Seperate Mode. In handleiding wordt uitgelegd hoe deze in de praktijk werken. De Mirroring Mode zorgt er voor dat het beeld van de VR-headset weergeven wordt op een extern scherm. De Seperate Mode maakt het mogelijk voor een speler het in co-op of tegen andere spelers kan opnemen spelen op een televisiescherm. De Social Screen mode stelt gebruikers in staat om te spelen met hun familie en vrienden. Ten slotte kan de Cinematic Mode worden gebruikt om PlayStation 4 games, video’s en andere content weer te geven in een virtuele ruimte op een groot scherm van maximaal 226-inch op een afstand van 2,5 meter.

Voor meer informatie: