OCULUS RIFT KOPEN – KOOPGIDS

goedkoop oculus rift kopenWil je de Oculus Rift kopen? De Oculus Rift kan nu zeer voordelig in Nederland besteld worden bij Unbound VR. Deze webshop en adviesbureau helpt je met alle vragen. Zoals….. Waar moet je aan denken wanneer je van plan bent deze high-tech vr-bril te gaan kopen? Zijn er misschien betere en goedkopere alternatieven? Hoe zit het met de spellen, wat kan ik met zo’n mooi vr-bril doen? Unbound VR in Nederland kan je helpen met advies en heeft ook een scherpe prijs voor de Rift met het Rift & Touch Pakket! Met deze combinatie heb je het beste in handen op het gebied van VR. Om jouw Oculus VR ervaring helemaal compleet te maken beschikt de Oculus Rift over de mogelijkheid om de hele ruimte in 360 graden de tracken. Dit wordt room-scale genoemd. Voor het Roomscalen heb je naast een Oculus Rift Headset en een paar Touch controllers ook een extra Oculus Sensor nodig. Deze kun je in een totaalpakket kopen voor nog geen € 600,- bij Unbound VR in Nederland!

unbound vr oculus rift huren en kopenBezoek hier Unbound VR, ze helpen met advies en heeft de beste prijs om prachtige VR avonturen te beleven! Voor meer informatie:

 

Laten we de Oculus Rift is nader onder de loep nemen….

De Oculus Rift is een bijzondere virtual reality-bril voor het mogelijk maken van heftige immersive vr-gaming en zeker ook vr-film en onderwijs ervaringen. Dankzij deze slimme Oculus bril zul je niet meer naar een tv-scherm staren, maar in het spel, de 360º video of de film worden opgenomen en ondergedompeld. Het is mogelijk om helemaal naar boven, onderen, rechts en links te kijken of zelfs een rondje te draaien. Je hebt goede redenen om de Oculus Rift te kopen.

De kijkervaring van een Oculus Rift is niet te vergelijken met die van de goedkope VR-brillen waar je je smartphone in steekt. Toch bieden goede VR-brillen, zoals de Gear VR en zeer leuke vr-ervaringen als je ze gebruikt met een krachtige smartphone. Niettemin, voor echt immersive hardcore gaming is de Rift gewoon de beste keuze. Alleen de PlayStation VR en de HTC Vive kunnen zich meten met deze dure high-end VR-headset. Dit kun je bijvoorbeeld zien wanneer je het VR-spel Alien Isolation voor de Oculus Rift speelt. Hieronder kun je de reacties zien van de proefpersonen die het spel mochten spelen met de Oculus Rift:

Durf je het mee te maken?  ( :  Bestel Oculus Rift VR pakket bij Unbound VR!
unbound vr oculus rift huren en kopen
——-
Oculus Rift HMDSinds Oculus VR in 2012 begon aan de ontwikkeling van de Oculus Rift VR-bril zijn er enorme vorderingen geboekt. Het begon allemaal in de garage van de ouders van Luckey Palmer, de jonge oprichter en initiële uitvinder van deze vr-bril. De eerste prototype zag er niet uit en was gebouwd met een Samsung Galaxy 3 Display. Niettemin, wist Luckey veel belangstelling te wekken en investeerders stopte veel geld in het project. In 2014 kocht Facebook het startup-bedrijfje op om de Oculus Rift te perfectioneren. Mark gelooft dat VR-technologie binnen een paar jaar zal doorbreken en ook een enorme invloed zal hebben op de ontwikkeling van sociale media en de filmindustrie.

Oculus Rift hmd vr brilNu, in 2016 ziet de nieuwste Oculus VR-bril HD (1080p-resolutie) versie er uit als een strakke skibril die comfortabel zit en 320 gram weegt. De consumentenversie van de Oculus Rift heeft een resolutie van 2160 x 1200. De Oculus headset beschikt over twee losse OLED-schermen met een diameter van 90mm (3,54 inch) en een schermresolutie van 1080 x 1200 pixels per oog, dat komt neer op 401 pixels per inch! De OLED-lenzen zijn voorzien met speciale fresnellenzen met een bolling erop zodat de gebruiker zeer makelijk kan focussen. De beelden worden met een frequentie van 90 Hz ververst, wat mooi vloeiend beeld oplevert. De bewegingen die de gebruiker met zijn hoofd maakt, worden door Oculus Rift hardware netjes geregisteerd en daar anticipeert de software prima op. Bovendien beschikt de headset over infrarood trackers, zowel voor- als achteraan, die moeten nagaan waar je naartoe kijkt om zo de precisie ervan te vergroten. Hierdoor wordt het een echte, constante realistische VR-onderdompeling. Kijk hieronder maar eens naar een mooie introductievideo van Oculus over de Rift gaming headset:

———–
Oculus Rift ReviewGoed om te beseffen: als je de Oculus Rift gaat kopen, zul je wel over een flink uitgeruste vr ready computer moeten beschikken om de Oculus Rift tot zijn recht te laten komen. Het beste is om de Oculus Rift met een krachtige Oculus Ready PC met zeer goede hardware aan te sturen. Je zult als pc-gebruiker minimaal over de volgende systeemvereisten moeten beschikken:

  • Videokaart: NVIDIA GTX 970 of AMD R9 290. Beste keuze voor de veel eisende Rifter: de Asus Radeon™ R9 Nano of de EVGA GeForce 980 grafische kaarten.
  • CPU Intel processor: Intel i5-4590
  • Geheugen: 8GB+ RAM (hoe meer des te beter!)
  • Video Output: Compatible HDMI 1.3 video output
  • USB Ports: 3x USB 3.0 ports plus 1x USB 2.0 port
  • OS Windows 7 SP1 64 bit of nieuwer

oculus rift ready hardware en pc vereisten Dit maakt de Oculus Rift voor vele enthousiastelingen een dure investering. Je moet rekenen op een budget van minimaal zo’n 1500 euro voor het kopen van de headset, benodigde hardware of een kant-en-klare Oculus ready computer. Voor de echte gaming profs die hun eigen computers samenstellen en bouwen, kunnen hier een discussie volgen over een inkooplijstje van componenten die je nodig hebt voor het optimaal kunnen aansturen van de Oculus Rift. Koop in ieder geval een gevanceerde videokaart als je een tijdje mee wilt kunnen gaan met jouw gaming computer, zoals de EVGA GeForce GTX 970 of 980. Deze beschikt over een uitstekende koeling en veel geheugen voor het aansturen van de Oculus Rift. Voor meer informatie:

Wil je de Oculus Rift kopen, maar je vind deze te duur en zoekt een goedkoper alternatief?

psvr versus oculus riftIn dat opzicht is voor Playstation 4 console gebruikers de PSVR headset een uitstekend en goedkoper alternatief. De PlayStation VR heeft in eerste instantie geen dure computer nodig, de console is ontwikkeld om te headset goed aan te sturen. Er zijn ook veel verschillende PSVR games beschikbaar. De Playstation VR kost 399,- euro en is al reserveerbaar in Nederland. Voor meer informatie:

Mocht je over een klein budget beschikken, dan zou je de Samsung Gear VR kunnen kopen. De Gear VR headset is het resultaat van een slimme samenwerking tussen Samsung en Oculus. Je zult wel moeten beschikken over de Galaxy S6 of S7 smartphone. Je zult natuurlijk niet alle zware, speciaal ontwikkelde Oculus Rift VR-spellen kunnen spelen op je smartphone. Niettemin, het is een uitstekende introductie tot de wereld van vr-mogelijkheden. Voor meer informatie:

De Oculus Rift Games – Welke spellen kan ik spelen met de oculus Rift?

Als je de Oculus Rift koopt, wordt deze standaard voorzien van twee spellen: Eve Valkyrie en Lucky’s Tale. Er zullen wel zo’n 100 Oculus games uitkomen waaronder ook de eerder genoemde Alien Isolation en Minecraft. Vele spelontwikkelaars richten zich nu op de ontwikkeling van VR-spellen voor de Rift. Bijvoorbeeld, Insomniac Games is nu bezig met twee nieuwe Oculus Rift-games: Feral Rites en The Unspoken. Hieronder kun je een aantal video’s zien over een aantal spellen die worden gelanceerd voor de Rift en de Touch:

The Assembly van Ndreams VR

Alien Isolation van SEGA:

Voor een lijst met spellen die je kunt spelen met de Oculus VR-headset kun je de volgende website raadplegen:

Zijn er ook al Oculus Rift films beschikbaar?

Zeker, vergeet ook niet dat Oculus zijn eigen interne filmstudio heeft: Story Studio. Story Studio staat onder leiding van voormalig Pixar-animator Sascka Unseld. De filmstudio maakt vooral indrukwekkende vr-verhaaltellingen zoals het verhaal over het egeltje Henry. Wanneer je met de Oculus Rift deze animatiefilm bekijkt, krijg je echt het gevoel dat je een deeluitmaakt van de animatiefilm, dat je er bij bent.

Facebook voert gesprekken met alle grote filmstudio’s en een aantal onafhankelijke regisseurs over het maken van speciale filmcontent voor de Oculus. Zo zijn er ideeën om een ‘Oculus-ervaring’ te ontwikkelen als toevoeging op Hollywood-films of om uiteindelijk zelfs hele films naar de Oculus te krijgen. Dus, wanneer je de Oculus Rift koopt zul je op termijn ook speciale Oculus Holywood filmproducties mee kunnen bekijken. Virtual reality zal een enorme toevoeging zijn voor de entertainment-en filmwereld. Verschillende filmproducenten zullen honderden films via de Oculus VR Cinema app beschikbaar maken. Alien, Birdman, Taken, Die Hard, Office Space kun je binnenkort met je Oculus Rift in VR-beleven.

Waar kan ik de Oculus Rift kopen?

 

Koop deze high-tech VR speeltje bij een specialist. Unbound VR in Nederland heeft naast een uitstekende ondersteuning en de benodigde expertise ook een scherpe prijs voor de Rift met het Rift & Touch Pakket! Met deze combinatie heb je het beste in handen op het gebied van VR.  Bestel een Oculus VR totaalpakket  met de Oculus Touch-controllers voor nog geen € 600,- bij Unbound VR in Nederland!

Oculus Rift & Xbox One

xbox en de Oculus RiftEr zijn geruchten op het internet dat de Xbox One de Rift kan ondersteunen. Dit is niet correct. Wanneer je al over de nieuwste Xbox One met 1TB opslagcapaciteit en Windows 10 beschikt zul je  de Oculus Rift games kunnen ondersteunen en spelen, maar niet de Rift headset mee aansturen! In ieder geval, als je met de nieuwste  Xbox One aan de slag gaat om VR-spellen voor de Oculus te spelen via Windows 10 zou ik overwegen de opslagcapaciteit van jouw console met de Seagate Game-drive voorzien. Dit is de enige externe harde schijf die exclusief is ontworpen voor Xbox One. Voor meer info: Seagate Xbox Game-drive. Dus, Oculus spellen zul je kunnen spelen met de Xbox One, maar de Xbox One zelf is veel te zwak voor het kunnen ondersteunen van de Oculus VR-bril.

Wat is het verschil tussen de Oculus Rift en de HTC Vive?

htc vive versus oculus riftMet de HTC Vive kun je rondlopen in een virtuele ruimte en maakt een actieve onderdompeling in virtual reality mogelijk. De Vive is niet gelimiteerd tot zittende games. Oculus wilt dit belangrijk verschil overkomen. Oculus komt met een update voor de Rift waardoor je net zoals de HTC Vive kan rondlopen in VR. Je kunt 4 speciale sensoren kopen voor de Oculus Rift, waarmee je net zoals met de HTC Vive actief in VR kunt rondlopen in een spel. Ze werken ook in SteamVR. Hierdoor kan de Oculus Rift beter met de HTC Vive concurreren en ook de speciale Vive games spelen. Hieronder kun je in een videopresentatie zien hoe je met de 4 extra sensoren en de Oculus Touch controllers in SteamVR werken:

Voor meer informatie: HTC Vive Review.

Waarom kocht Facebook Oculus VR?

oculus & facebook samenwerking - rift Vele lezers hebben deze vraag gesteld. In 2014 werd het start-up bedrijfje van Lucky Palmer, Oculus VR, opgekocht door Facebook. Mark Zuckerberg zag Oculus als een innovatief project op het gebied van de ontwikkeling van virtualrealitytechnologie en besefte dat de Oculus Rift meer dan een headset is. Volgens Mark is het een virtueelcommunicatieplatform. Je kunt met behulp van speciaal ontwikkelde programma’s direct in contact treden met andere mensen binnen speciaal ontwikkelde virtuele ruimtes. Het is heel goed mogelijk dat er in de toekomst virtuele klassen zullen worden gebouwd die je kunt betreden met je Oculus Rift om zodoende lessen te volgen waarbij je echt het gevoel krijgt dat je er daadwerkelijk bij bent. Dit is moeilijk om te verklaren, maar de Oculus Rift headset en de VR-technologie van Oculus bieden een levensechte virtuele ervaring. Wanneer de kracht van onze computers verder toeneemt en de technologie steeds verder avanceert zijn zeer indrukwekkende dingen mogellijk. Ja, zeker, met de Oculus Rift kun je inderdaad in een andere levensechte virtuele werkelijkheid binnentreden. Het zal me niet verbazen als Facebook in de toekomst ook kan worden betreden met deze Oculus VR-headset. Mark investeert nu in het bedrijf dat in de nabij toekomst onze opvattingen over de reele werkelijkheid en de virtuele werkelijk zal beproeven!

Met welke VR-brillen kan ik de Oculus Rift vergelijken?

Nieuwe modellen van de Oculus Rift onder ontwikkeling – Standalone versie:

Tijdens de Oculus-conferentie Oculus Connect is onthuld geworden dat Oculus werkt aan een goedkopere standalone versie van de Oculus Rift. Deze nieuwe versie zal niet afhankelijk zijn van een zware Oculus Rift ready computer. De kwaliteit van de VR-ervaring zal niet zo goed zijn als de volwaardige Rift met een zware computer. Toch, de nieuwe standalone Oculus Rift zal virtual reality in een betere kwaliteit weergeven dan de Samsung Gear VR. Deze bril is momenteel in prototype-fase en het is nog niet duidelijk wanneer deze voor de consument klaar is. Waarschijnlijk zal de Oculus Rift Standalone zo’n 500 USD gaan kopen.

 

De Oculus Rift in de Nederlandse media:

Meer en meer mensen willen de Oculus Rift kopen. De Oculus Rift heeft natuurlijk veel media attentie gehad. Hieronder kun je zien hoe de journalist Mathijs Bouman in  RTLZ-programma Z Today de gloednieuwe consumentenversie van de VR-bril Oculus Rift probeerde.

Bright.nl heeft ook de Oculus Rift gekocht en heeft er een leuke video over gemaakt met veel informatie en tips over wat je kunt verwachten:

Gerelateerde artikels: