HTC VIVE VR-HEADSET KOPEN

htc vive kopenThe HTC VIVE headset is het resultaat van een tactische samenwerking tussen HTC en Valve. Valve is één van de grote spelontwikkelaars uit Amerika, vooral bekend geworden met het STEAM speldistributiesysteem en beroemde spellen zoals Half-Life. De HTC VIVE headset wordt daarom ook wel aangeduid als de STEAM VR HEADSET. Deze naam is niet correct. Het gaat om de Vive VR-headset ontwikkeld door HTC voor het STEAM VR gaming platform.

De Vive is op dit moment het meest complete high-tech vr-product die je kunt kopen in Nederland. Het beschikt over vele bijzondere kenmerken die we in dit artikel zullen bespreken. Je kunt de HTC VIVE nu voordelig kopen  in Nederland bij Unbound VR en Coolblue! We zullen in dit artikel de HTC Vive is nader bekijken en vergelijken met de concurrenten. De HTC Vive komt met een hoog prijskaartje, misschien is er een ander goedkoper alternatief? Hieronder kun je beginnen met een videoreview over de laatste versie van deze VR-headset van HTC en Steam:

———
Als Nederlander kun je nu het beste de HTC Vive kopen bij de Unbound VR speciaalzaak:
Klik hier voor meer info om de Vive bij Unbound VR voordelig te kopen!
unbound vr oculus rift huren en kopen
——-
Waarom zou ik de HTC Vive kopen en niet de Oculus Rift of de Playstation VR?

De VIVE van HTC is een high-tech, high end virtual reality gaming headset vergelijkbaar met de Oculus Rift en de Sony Playstation VR headset. Toch, zijn er wezenlijke verschillen tussen de laatste twee vr-brillen en de Vive!

htc vive De HTC Vive is ontwikkeld om daadwerkelijk binnen in de virtuele werkelijkheid te stappen en actief te bewerken. De HTC Vive wordt geleverd met twee sensoren die je tegen het plafond moet plaatsen. Dankzij deze sensoren weet het systeem waar je loopt en kan het een virtuele ruimte aftekenen in de ruimte waar je bent. In een vrije ruimte van bijvoorbeeld drie bij drie meter wordt een virtuele ruimte van twee bij twee meter gecreëerd zodat je zeker niet tegen een deur loopt. Kom je te dicht bij de de rand van de virtuele omgeving dan komt er een digitaal net omhoog en weet je dat je moet draaien. Andere punten die de Vive HMD bijzonder maken t.a.v. de concurrentie:

  • Je krijgt er ook langwerpige controllers bij die vergelijkbaar zijn met de Move-controllers van de Playstation. Hierdoor kan het systeem de positie van de controllers vaststellen en weet dus waar de gebruiker zijn of haar handen houdt. Hierdoor is het ook mogelijk naar dingen te wijzen, ze op te pakken en te gebruiken.
  • De HTC Vive beschikt ook over een microfoon om online te kunnen communiceren tijdens het spelen spelletjes.
  • Wat ook bijzonder is, is dat deze vr-bril gekoppeld kan worden met Android- en iOS-smartphones, wat bellen en het lezen van berichten mogelijk maakt.
  • Met de HTC Vive kun je ook alle 2D-content of non-vr games van Valve kunnen spelen. Binnen virtual reality creëert Valve een ruimte met een tweedimensionaal scherm, waarop de spellen prima te zien zijn. Dit zal gebeuren met de Desktop Theater Mode die compatibel is met SteamVR. Wat verder bijzonder is dat de door Desktop Theater Mode-gecreëerde omgeving aangepast kan worden aan jouw wensen.  Het 2d-scherm binnen de 3d-wereld kan  in grootte aangepast worden, afhankelijk van de voorkeur van de drager. Dankzij deze mogelijkheid wordt zou je in principe geen monitor meer nodig hebben. Je speelt gewoon alle reguliere spellen met jouw Vive headset ongeacht of deze nu vr of non-vr spellen zijn, de schakeling zal automatisch plaatsvinden.
  • De HTC VR-bril Vive heeft niet alleen maar toegang tot de SteamVR app, maar ook over een eigen appstore: de Viveport. De Viveport maakt het makkelijk om virtual-realitycontent aan te bieden in verschillende categorieën zoals 360-gradenvideo, spellen, sociale media, Google Earth in VR,  maar ook gezondheid en shopping.

Oculus Rift versus HTC Vive versus Playstation VR- wat is het wezenlijke verschil?

htc vive versus de competiteDus, de Vive is veelzijdiger en maakt het mogelijk om veel actiever in de virtuele wereld deel te nemen en deze ook te kunnen bewerken. In die zin, doet het met een beetje denken aan de Hololens. Wie weet zal de VIVE later worden uitgerust met AR-features? Dit is het grote verschil met vooral de Oculus Rift en de PlayStation VR waar je niet actief in de VR-wereld zult binnenstappen met je eigen voeten en die niet jouw huiskamer gebruikt om de grenzen van jouw VR-wereld in af te tekenen m.b.v. sensoren. Het betekent dat de HTC Vive een heel andere vr-spelervaring kan verwezenlijken met unieke vr-spellen waarbij je meer zult moeten bewegen ( ; Wil je lekker blijven zitten in je stoel dan is de Oculus Rift VR headset een betere keuze voor je. Heb je wat minder geld dan kun je natuurlijk ook de PlayStation VR kopen.

HTC Vive versus PSVRDeze high-end VR-headset is goedkoper, vergt geen dure en krachtige computer, maar is daardoor zeker niet echt slechter. Het aanbod van PS VR games is enorm. Wat ook belangrijk is om te beseffen is dat de Playstation VR veel makkelijker is om meteen te gebruiken. De installatie en configuratie van de HTC Vive gaat niet altijd zo soepeltjes! HTC Vive biedt voor de gefrustreerde consument zelfs installatiediensten aan. Deze problematiek is niet actueel bij de Sony Playstation VR-HMD aangezien deze mooi samenwerkt met de PS4 spelconsole. Voor meer info:

 

htc viveIn ieder geval, de HTC Vive biedt een superieure VR-ervaring aan. Je zult er voor moeten betalen in geld en wat tijd om alles op te zetten. De bril beschikt over vele mooie tech snufjes om een indrukwekkende, uitstekende immersive VR-ervaring mogelijk te maken. De headset beschikt o.a. over twee 1080×1200 schermen voor elk oog met een totale resolutie van 2160 x 1200 pixels en een aspect ratio van 9:5. Hierdoor zul je een langer beeld voor je hebben en kun je met je ogen naar boven kunnen kijken zonder dat je de positie van je nek hoeft te veranderen. Het voelt hierdoor ook overtuigender en meer natuurlijk aan wanneer je in de virtuele wereld stapt.

Op dit moment lopen er nog een aantal kabels over de headset die moeten worden aangesloten aan de spelcomputer. De bedoeling is om deze tot 1 HDMI-kabel terug te brengen. Je kunt ook je eigen koptelefoon koppelen aan de HTC Vive. De nieuwste versie die gepresenteerd werd op de CES in Las Vegas is ook veel lichter en ergonomisch ontwikkeld en includeert een camera aan de voorkant voor het verbeteren van de VR-ervaring. Nog maals, de HTC Vive maakt het mogelijk om daadwerkelijk deel te nemen aan je eigen VR-ervaring. Je eigen woonkamer verandert in een VR-speelplaats waar je met je HTC Vive in kunt wandelen!

Welke accessoires zijn er voor de HTC Vive beschikbaar?

Er zijn vele andere bedrijven hard aan het werken aan allerlei accessoires voor de HTC Vive. Manus VR in Eindhoven heeft speciale VR-handschoenen ontwikkeld voor draadloos gebruik met de HTC Vive VirtualReality-headset. Ze maken gebruik van Valve’s Lighthouse positionele tracking-technologie en werken als controllers voor de HTC Vive. Deze slimme handschoenen bieden ook een polsbevestiging voor de originele Vive controllers. De accu werkt maar liefst 6 uur en de handschoenen kunnen zelfs gewassen worden!

Deze mooie VR handschoenen hebben wel een prijskaartje, ze kosten zo’n 250 USD en zijn op dit moment alleen als een SDK  bestelbaar. Voor meer informatie: Manus VR

Hoeveel gaat de HTC VIVE HMD kosten?

htc vive vr headset De HTC Vive zal duurder zijn dan de Rift. De Vive zal op een adviesprijs rond 1000 euro in Nederland te koop zijn. De Rift kost in Europa 699 euro, maar wordt zonder accessories geleverd. Bij de HTC Vive Consumer Edition krijg je de headset, twee draadloze controllers, een Vive Link Box, oordopjes en twee Vive-basisstations. Voor meer informatie, scroll wat lager in dit artikel (wat zit er in de doos). Bij Coolblue of Unbound kun je nu de Vive voor 600 euro kopen!

vive kopen bij Coolblue
Wat zijn de systeemvereisten voor mijn computer?

Kijk, je zult moeten beschikken over een vr ready computer met minimaal de GeForce GTX 970 of Radeon R9 290 videokaart. HTC zal net als Oculus hardware-bundels uitbrengen in samenwerking met fabrikanten van pc’s en videokaarten. Je zult moeten investeren in de juiste hardware. Waarschijnlijk zal de Vive ook werken op de HTC 10 vlaggenschip smartphone. De vraag is of de HTC 10 daadwerkelijk de HTC Vive goed kan ondersteunen aangezien je voor optimaal gebruik moet beschikken over een snelle Vive optimized computer met een zeer krachtige videokaart.

Waar kan ik de HTC Vive of  de STEAM VR-headset al kopen?

In September kun je de HTC Vive in Nederland kopen. Coolblue is in Nederlander de voorloper en heeft ook een zeer goede prijs voor de HTC Vive. Het goedkoopste en het beste is om de HTC Vive bij Coolbleu te bestellen:

Je kunt ook Vive head mounted display consumer edition online bij HTC bestellen door het plaatsen van een pre-order. In de loop van een aantal weken zal de bestelling worden geleverd. Klik hier om de HTC Vive te kopen direct bij HTC Vive.

Andere Vive VR demo en promo videos kun je hier bekijken:

Welke Vive VR-media is er al beschikbaar?

SteamVR ViveEr zijn al vele verschillende VR-spellen ontwikkeld die mooi werken met de HTC Vive headset. Valve heeft bekend gemaakt om voor het eind van dit jaar zo’n 38 HTC Vive spellen te lanceren. Een uitstekend voorbeeld is het spel Brookhaven Experiment. In dit spel moet je tegen zombies vechteng die uit alle hoeken op je afkomen. Je kunt schieten met een pistool en je kunt met je zaklamp een beetje licht krijgen in deze duistere en akelige HTC Vive game.

In ander akelig spel voor de HTC Vive is Paranormal Activity:

Voor een actuele lijst kun je hier terecht: HTC Vive Games. Andere lezers vroegen ons naar specifieke virtual reality films die speciaal voor de Vive-bril zijn ontwikkeld. Het is nog onduidelijk of er al specifieke Vive VR films of specifieke Vive 360 graden videos ontwikkeld worden. In ieder geval is Google Earth in VR nu beschikbaar op Steam. Nu is het mogelijk om verschillende plaatsen in de wereld al in virtual reality te bezoeken dankzij Google Earth VR en Steam.

Hier komen we ook bij een ander belangrijk punt. HTC wil dat de Vive zal worden ingezet voor de zogenaamde Immersive VR Education video’s en programma’s. Er zal vele verschillende educatieve content worden uitgebracht voor de Vive met behulp van andere VR media bedrijven. Dit zal worden gedaan met behulp van het Engage VR education platform. Hieronder kun je een introductie zien over de manier waarop de Vive kan worden gebruikt voor educatieve doeleinden in VR.

Vergeet ook niet dat  alle mogelijke virtual reality content kan worden bekeken met de Vive. Een concreet voor beeld is het opensourceproject Revive. Door gebruik te maken van specifieke Revivedlls en patches is het nu al mogelijk, met een beetje pielwerk, om spellen die exclusief voor de Oculus Rift zijn uitgekomen ook op de Vive te spelen. Wat we kunnen verwachten is dat met de groeiende populariteit van de Vive ook meer en meer specifieke games, videos, films en alle andere mogelijke content voor de Vive headset zal worden ontwikkeld.

Wat zit er in de doos – uit welke onderdelen bestaat de HTC Vive?

Hieronder kun je een plaatje zien met alle onderdelen die in de doos zitten wanneer je de HTC Vive koopt:

HTC Vive onderdelen en assecoires

A. HTC Vive Base Station x 2
B. Sync kabel
C. Base Station power adapter x2
D. Mounting kit
E. Link Box
F. Link Box mounting pad
G. Link Box power adapter
H. HDMI kabel
I. USB kabel
J. Earbuds
K. Alternate face cushion
L. Cleaning cloth
M. Documentation
N. Headset with 3-in-1 cable and audio cable.
O. Controller x 2
P. Micro USB Charger x 2.

Valve heeft ook bekend gemaakt om een gratis software app toe te voegen bij de HTC Vive: LAB. Deze applicatie zal HTC-Vive gebruikers in staat te stellen om zich rustig bekend te maken met de mogelijkheden van de bril en te wennen aan de virtuele omgeving(en).

Als Nederlander kun je het beste de HTC Vive bestellen bij Coolblue of Unboud VR:
Klik hier voor meer informatie om Vive bij Coolbleu te kopen!
Klik hier voor meer info om de Vive bij Unbound VR voordelig te kopen!
Heb je de HTC Vive al gekocht en je hebt problemen met de installatie en setup?

De HTC Vive is niet altijd even zo gemakkelijk om te installeren en configureren. Hier volgen een aantal goede gidsen:

Er bestaan ook installatiediensten voor de Vive: Vive Installation Service!

De HTC VIVE in de Nederlandse media:

Bright TV heeft de HTC Vive kunnen testen en er een mooie videoreportage over gemaakt:

Voor meer informatie:

htc vive kopen