Google Glasses

Google Smart Glasses & Google glass Project

Google glassesDe smart glasses van Google, Google Glass is ontwikkeld in een geheim labratorium. Zeker, Google heeft een geheim labratorium, Google X. Hier werd hard gewerkt aan Google Glass. Google Glasses valt onder het project Google Glass waar Google X onderzoek doet naar het concept augmented reality en hoe deze kan worden verwerkt in een slimme bril. Dit gebeurt door het integreren en combineren van vele technische toepassingen en nieuwe technologische innovaties. Er wordt ook onderzoek gedaan naar kunstmatige intelligentie. Helaas, dit AR-project is in de ijskast gezet. Het lijkt er meer op dat Google aandacht besteedt aan virtual reality.

google glasses cardboardDe Google cardboard en de cardboard-app zijn razend populair geworden en een super eenvoudige low-tech manier om kennis te maken met VR. Ook het VR-project DayDream geeft aan dat Google vooral inzet op de ontwikkeling van VR-content en -platforms. Recentelijk heeft Google ook de Daydream View VR-bril gelanceerd. Voor meer informatie: Daydream View Review!

Wat zijn of waren de Google AR-glasses?

Google glasses zijn de AR-brillen van Google die onmiddelijk real-time informatie kunnen weergeven  in ons gezichtsveld. Welke snufjes allemaal zitten in de Google glasses is nog niet geheel duidelijk. Wat is doorgelekt is dat de bril via de ingebouwde camera informatie verzamelt en verwerkt van onze omgeving en relevante data kan terugkoppelen in de lenzen van de bril. Concreet zou dit betekenen dat als we een restaurant bekijken, we direct Google+ comments en aanbevelingen zouden kunnen opvragen en krijgen over dit restaurant in de lens van de bril. Real-time informatie wordt kan dus direct gestreamed worden in de bril. Een andere concreet voorbeeld is GPS functionaliteit. Je hebt zeg maar de Tom-Tom ingebouwd in je bril en krijgt alle aanwijzingen in de lens te zien. Daarnaast heb je de mogelijkheid om alles wat je ziet met iemand anders te delen via o.a. Google+. Hieronder zie je een video demonstratie waar de Google Glass prototype wordt gedemonstreerd. Het is alleen jammer dat de Google Glass prototype nu in de ijskast is gezet. Het is niet bekend of Google Glass ooit voor de consument beschikbaar zal worden:

 

 

Zijn er spellen beschikbaar voor Google Glass?

Google GlassGoogle Glass is niet direct gericht op het gaming segment, als je op zoek bent naar heftige gaming headsets zul je het beste een goede VR-bril kunnen aanschaffen zoals de Oculus Rift of de PlayStation VR. Maar goed, het zou best kunnen dat Google Glass in de toekomst specifieke spellen zal ondersteunen voor haar AR-brillen.

Wanneer worden de Google Glasses gelanceerd?

Het is nog niet duidelijk wanneer deze smart glasses van Google op de markt worden gelanceerd. Er zijn een aantal prototypen klaar en er waren vorig jaar al geruchten dat deze intelligente eyewear in 2012 op de markt zou komen voor consumenten. Dat was niet het geval. De prototype Google Glass is met veel lof besproken geworden en uitgeroepen tot een van de beste technologische innovaties van het jaar 2012. Het lijkt erop dat we in de lente van 2013 de Google brillen pas echt in de publieke domein zullen zien verschijnen. De voorbereidingen zijn in volle gang met o.a. een marketing campagne van de mode koningin Diane von Furstenberg. Zij draagt op dit moment de Google Glass prototype en geeft al tips met welke kleren je de Google Glass kunt dragen. Voor meer informatie, zie de bronnen. Toch, Google heeft uiteindelijk de lancering opgeschort en het project in de ijskast gezet. Dit is natuurlijk een voordeel voor de concurrentie.

Ik wil Google glasses kopen,  maar hoeveel kost deze technologie?

De aanvankelijke prijs van Google Glass was relatief laag. De prijs zou waarschijnlijk tussen de 600 en 200 US Dollar hebben gelegen. Helaas, is het zo dat Google Glass niet meer beschikbaar is.

Google Project Glass – Video

Voor meer informatie:

Wat is jouw mening over Google Glass? Zullen Google glasses het success van de iphone evenaren?

Bronnen:

[schema type=”product” url=”http://smartglasseskopen.com/google-glasses/” name=”Google Glasses” description=”Google Glass, a secret project, a new revolution in the rising age of smart glasses?” brand=”Google Glass” manfu=”Google” model=”Google Glass 2013″ price=”$500.00″ condition=”New” ]