Wat is de beste 360° video camera?

360 graden vr camera 360flyWat is een goede vr-bril zonder een goede 360 video camera! Deze camera filmt alles om je heen in één keer in 360 graden. Met goede 360 camera of vr-camera, kun je automatisch prachtige 360 graden video’s en foto’s maken. Een 360° camera beschikt over verschillende lenzen om de hele omgeving in beeld te brengen. De 360° camera’s geven een unieke dimensie aan het maken van persoonlijke 360° foto’s, 360° video’s en 360° live streaming. Als kijker sta je met behulp van een vr-bril midden in de omgeving van de opgenomen foto of film. Je lijkt aanwezig te zijn en kan herinneringen daadwerkelijk tot leven wekken!

VR-camera technologie biedt fantastische mogelijkheden om een mooie herinneringen te herleven of direct mee te maken door vr live streaming functionaliteit die in sommige VR camera’s zal worden ingebouwd. Ik heb dit al prima kunnen doen met de 360Fly Action Camera. Er is ook een 4K/Ultra HD versie beschikbaar, maar deze Ultra HD versie is wel behoorlijk duurder! De nieuwe en goedkopere Homido 360 VR camera is ook een uitstekende optie. We zullen het in dit artikel over de beste 360° video camera’s allemaal eens rustig doornemen. Voor de ongeduldige lezer. De 360Fly Action Camera is mijn favoriet. Voor meer informatie:

Wat zijn de beste 360° video camera’s op dit moment?

samsung gear 360 video cameraDe meeste 360 video camera’s zijn volop in ontwikkeling en er is technologisch gezien in 2016 veel vooruitgang geboekt. Professionele 360 video camera’s zoals de Nokia Ozo zullen in de loop van 2017 in Nederland beschikbaar zijn. Ze kosten vele duizenden euro’s. Gelukkig zijn er ook al goede 360 video camera’s beschikbaar voor de consument. Persoonlijk, vind ik de 360Fly Action Camera de beste camera, maar deze is wel duurder dan de volgende camera’s die ook een goede reputatie hebben en vooral goed samenwerken met aanverwante smartphones. Het liefste koop ik natuurlijk de nieuwe Samsung Galaxy S7 in combinatie met de Samsung Gear VR bril en de Samsung Gear VR 360 camera! Deze werken prima samen en geven een uitstekend resultaat. Maar goed, niet iedereen wil alles van Samsung hebben….

Voor elke andere Android of IOS smartphone zou je de Homido 360 camera of de PanoView 360 camera kunnen overwegen.

homido vr cameraHomido is één van de belangrijkste spelers op het gebied van de ontwikkeling van VR-hardware in Europa. Homido heeft niet alleen een goede VR-bril met een eigen VR-player ontwikkeld, nee, Homido heeft ook een aangepaste 360camera ontwikkeld voor het schieten van 360 graden video’s. De camera is compatible met YouTube 360 en Facebook 360. De resolutie van een 360 foto is 3008x1504px en een video is 1920x960px (30FPS). Je kunt deze 360 camera via wifi of een Micro USB verbinden aan je smartphone en de foto’s en video’s direct bekijken met je Homido VR bril.  Voor meer informatie:

panoview 360 cameraDe Panoview 360 Camera lijkt veel op de Homido 360 camera en voldoet ook prima. Maak met de Panoview 360 graden camera in een handomdraai 360 graden foto’s en video’s. Met een druk op de knop leg je een uniek moment vast in 360 graden. Met de gebruiksvriendelijke app (welke beschikbaar voor iOS & Android) maak je vanaf je smartphone of tablet direct verbinding met de Panoview 360 graden camera voor een live 360 graden beeld en voor het maken van 360 graden foto’s en video’s. Alles zal in een 360 graden panorama beeld worden vastgelegd, deze kun je altijd terug kijken om te delen met vrienden en familie! Voor meer informatie:

rioch theta 360 cameraEen andere goede 360° camera voor de consument is de Ricoh Theta S. De Ricoh Theta lijkt niet op een video camera waar we aan gewend zijn. Het heeft meer weg van een camera stick. Hiermee kun je gemakkelijk 360 graden filmpjes mee schieten en streamen. Natuurlijk kun je met deze Richo camera ook 360 graden foto’s mee maken. Dit gaat allemaal super eenvoudig te bedienen dankzij een eigen app. Via de app kun je het 360 graden filmpje of de 360 graden foto exporteren naar je smartphone en in 360 graden bekijken met elke VR-bril. Je moet er wel een gorillapod of statiefje bij kopen om te vermijden dat deze camera omvalt. Het is namelijk zo dat de lenzen uit steken en daardoor wat kwetsbaar zijn.  De volgende eigenschappen zijn van toepassing: – Sensor formaat van 1/2,3 inch – Full HD videokwaliteit – 12 Megapixel – Diafragma F/2 – Wifi ingebouwd – ISO: 100-1600 – HDMI, micro-USB – 8GB geheugen. Voor meer informatie:

 

Maak je gebruik van een Samsung Galaxy S6 of S7?
360 camDan heb je geluk. De Samsung Gear 360 camera is ontwikkeld om in weer en wind prachtige 360 gradenvideo’s en -beelden te maken. De Samsung Gear 360 bevat twee krachtige fisheye-lensen die beide 180 graden filmen in maar liefst 4K. De twee beelden worden vervolgens netjes samengevoegd door de beeldprocessor tot een prachtige 360 gradenvideo. De Gear 360° cam is eenvoudig te besturen met je Galaxy smartphone door middel van bluetooth. Vervolgens kun je de beelden makkelijk bewerken door middel van de meegeleverde Samsung software. Wil je videos netjes bekijken of in realtime zien? Dat kan met de Samsung Gear VR headset!

Voor mee informatie:

Maak je gebruik van een LG G4 of G5 smartphone?

lg 360 camIn dat geval kun je het beste de LG Friends 360 CAM kopen. Dankzij de dubbel camera met groothoeklens van 360 CAM van LG maakt je foto’s en video’s van de complete omgeving, zodat je niet slechts bepaalde taferelen, maar hele landschappen kunt herbeleven. De camera ondersteunt 2K-video’s en 5.1CH Audio-opname. De 360 gradenvideos en -foto’s kunnen direct worden afgespeeld op de LG Friends 360 vr-bril.

Voor meer informatie:

Klik hier voor een aanbieding voor de LG 360 Camera!

360 camera kopen bij de VR shop

Maak je gebruik van een Iphone?

Dan kan de Insta360 Nano camera iets voor jouw zijn. Het is een exclusieve 360 graden panorama VR (video)camera speciaal ontworpen voor de iPhone! Voor meer informatie: Insta360 Nano Camera!

Nu volgen wat zwaardere jongens:

kodak 360 video cameraKodak Pixpro SP360

De Kodak PixPro SP360 action camera legt haarscherp je hele omgeving vast in Full HD beeldkwaliteit. De PixPro SP360 is ideaal voor buitengebruik want de action camera is schokbestendig, kan tegen lage temperaturen (-10°) en is stof- en waterdicht. Daarnaast kun je al je foto’s en video’s makkelijk en snel delen met je vrienden en familie door middel van wifi en NFC. Ook kun je de camera draadloos besturen met zowel iOS als Android smartphones. Je kunt deze Kodak 360 video camera voordelig kopen bij Bol. Er is hier ook een exclusieve 4K/Ultra HD versie beschikbaar van deze camera. Voor meer informatie:

 

De complete Panono 360° action camera kit met alle originele accessoires! 

 Panono 360° camera De Panono 360° camera is ontwikkeld voor ruig gedrag. Je kunt er mee gooien! Natuurlijk, je moet wel een beetje oppassan want deze camera is uitgerust met maar liefts 36 afzonderlijke camera’s! Samen zijn ze goed voor een 108 Megapixel beeld dat automatisch wordt gemaakt door alle 36 beelden softwarematig te combineren. Je kunt ook kiezen om de camera op afstand te bedienen met een App op je smartphone of gewoon op het knopje drukken als je de camera in je hand houdt. De behuizing is spatwaterdicht maar de camera is niet geschikt om onder water te gebruiken. Bij Bol kun je een aanbieding krijgen voor de complete Panano 360 camera set of bundel. Je ontvangt dan de Panono 360° Panoram Camera met de originele Panono accessoires om je Panono uitrusting helemaal compleet te maken. Deze bevat onder andere de Panono Adapter. De Panono Tripod Adapter verbindt de Panono Camera met een tripod. Schroef de adapter eenvoudig in de opening boven de USD poort en bevestig het andere uiteinde op de schroef van je tripod. Naast de tripod zul je ook de Panono Stick ontvangen. Ten slotte beschikt de bundel over een draagtas en een beschermende hoes om de 360° camera te beschermen tegen water en vuil. Voor meer informatie:

 

Ten slotte wil ik nog een andere meer professionele 360° camera onder ontwikkeling vermelden. De  Orah 4i. Deze beschikt over twee Ambarella™ video processors, 4 Sony EXMOR™ beeld sensoren en een prachtige Fisheye lens (4 x f2.0 8-Layer MC Glass). De camera is vooral geschikt voor het eenvoudig opzetten van een hoogwaardige Live VR stream! Natuurlijk, deze camera beschikt over veel meer high-tech eigenschappen en komt natuurlijk met een ander prijskaartje (zo’n 4000 amerikaanse dollars). Hieronder kun je een korte demonstratievideo zien:

Voor meer informatie:

Vuze 360° Virtual Reality video- en foto camera: 

Een andere zeer goede en complete 360° Virtual Reality videocamera onder ontwikkeling is de Vuze Camera. Deze zal pas in de loop van Maart 2017 in Nederland beschikbaar zijn. Deze ondersteunt nog geen live VR streaming, maar is wel 4 x zo goedkoop!

Voor meer informatie:

 

Ben je op zoek naar een goede professionele 360 graden camera dienstverlening?

360 experts in 360 graden camera'sWil je echt professionele 360 gradenvideos schieten, zul je over dure uitrusting moeten beschikken en de kennis om zulke apparaten te hanteren. Er is een Nederlandse onderneming gespecialiseerd in 360 graden productfotografie en video: 360 Experts.