VUZIX

Vuzix is een amerikaans bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling van video eyewear producten en smart glasses. Sinds 1997 heeft het bedrijf onderzoek gedaan naar hoe je de virtuele en augmented reality technologie het beste kunt integreren in slimme brillen ofwel head mounted devices.

vuzix vr brilOp dit moment heeft het bedrijf al meer dan 47 patenten en al meer dan 12 belangrijke prijzen gewonnen voor haar innovatieve smart glasses. Waar heeft Vuzix haar strepen al verdient?

1. Consumer Video & VR Eyewear:

Vuzix heeft al verschillende oplossingen uitgebracht voor het kunnen zien van digitale informatie en videobeelden in draagbare en mobiele apparaten. De Vuzix iWear® en Wrap® Video Eyewear oplossingen worden gedragen als normale brillen en zorgen voor een big-screen ofwel bioscoop evaring en zijn ideal voor het zien van films en ook het spelen van spelletjes. Zie hier een Youtube video over een van de nieuwe iWear modellen met headtracking-technologie:

—–
Het bedrijf is in feite ook een leider op het gebied van VR (virtual reality) oplossingen. Met de Vuzix VR iWear kom je terecht in computer gegenereerde werelden – virtual realities. Deze technologie is ideaal voor simulaties zoals flight simulation voor piloten, maar kunnen ook toepassingen hebben voor de medische wereld b.v. bij de behandeling van phobieën.

De Vuzix iWear versus de Rift van Oculus!

Oculus vr vs Vuzix vrMisschien relevant om even te vermelden, de tech-knutselaar en uitvinder van de Oculus Rift, Palmer Luckey, is in 2012 dankzij de onderdelen van de Vuzix brillen, zelf op het spoor gekomen van zijn eerste prototype van de Rift. Hij was bekend als een verzamelaar van HMD’s en andere prototypes van vr-brillen, waaronder die van Vuzix. Hij bouwde op basis van al die protoypes zijn eigen Oculus prototype. Dankzij vele verschillende investeerders waaronder Andreessen & Horowitz en uiteindelijk Facebook heeft Palmer Luckey in samenwerking met een sterteam van ontwikkelaars al een consumentenversie van een high-tech vr-bril klaar heeft liggen. Het is een bijzonder verhaal. Voor meer informatie: Oculus VR. In ieder geval,  de media met alle focus op vooral de Oculus VR met de Oculus Rift heeft de Vuzix iWear een beetje vergeten. Dit terwijl deze VR brillen van Vuzix een zeer geduchte concurrent kunnen worden van de Rift. De nieuwe iWear zal in mei 2016 beschikbaar zijn als een pre-order. Zou mooi zijn om later deze twee met elkaar te vergelijken…. maar Vuzix lijkt nu achter te liggen op het gebied van VR en vooral ook VR-content die past voor de iWear. Dat kunnen we niet zeggen over de Oculus Rift. Voor meer informatie: Oculus Rift Koopgids!

vuzix smart glasses

2. Augemented Reality Eyewear

Vuzix Augmented Reality (AR) eyewear voorziet in een nieuwe manier om naar de wereld te kijken waarbij digitale informatie in de lens van je bril kan worden getoond. De integrated camera’s hebben AR markeurs en targets waardoor het mogelijk is om de werkelijkheid te koppelen met de virtuele wereld en het internet door het dragen van smart glasses. De toepassingen van de Augmented Reality brillen is nog in volle gang en de toepassingen zullen oneindig zijn. Het bedrijf is met Smart Glasses M100 de voorvoeter op dit gebied. De lancering van deze brillen zullen een nieuw tijdperk inluiden voor ons gebruik van mobile toepassingen en smart phones. De M100 Smart Glasses van Vuzix zullen in de zomer van 2013 voor de consumenten beschikbaar worden. De prijs zal liggen rond de 500 US Dollar. Deze smart glasses van Vuzix zal behoorlijke competitie betekenen voor de Google Glasses.

Voor meer informatie lees onze post Smart Glasses M100 en bekijk ook deze videodemonstratie over de Vuzix M100 en M300 smart glasses:

 

[schema type=”review” url=” http://smartglasseskopen.com/vuzix/” name=”Vuxix Smart VR & AR Glasses” description=”Overzicht en recensie over de VR & AR smart glasses van Vuzix!” rev_name=”Vuzix smart glasses” rev_body=”Vuzix” author=”Smart Eyewear Advisor” pubdate=”2013-01-18″ user_review=”4″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]