VRVANA TOTEM

Wat is er bijzonder met de VRvana Totem headset?

VRvana is een Canadees bedrijf die werkt aan de ontwikkeling van de Totem headset. Het bedrijf is in 2005 opgericht door Bertrand Nepveu en stond eerder bekend als TPG (True Player Gear). De naam past eigenlijk beter zijn achtergrond, Betrand is een hardcore gamer die sinds 1989 de ambitie had om een virtual reality gaming platform te ontwikkelen. Het bedrijf bestaat nu uit zo’n 15 hardware en software ontwikkelaars en hebben via Kickstarter een flinke buidel met geld binnengehaald om de Totem VR headset te ontwikkelen.

vrvanan totem brilBijzonder is dat de Totem van VRvana geen strikte VR bril is maar in feite een AVR-bril, dat will zeggen een mixed-reality bril waarbij je kunt schakelen tussen VR & AR. Totem beschikt over 2 camera’s aan de voorkant waarmee een 3D beeld van de omgeving met virtuele 3D wereld kan worden gemengd. De Totem VR headset kan worden aangesloten aan elk apparaat met een HMDI-poort. De Totem is geschikt voor 3D spellen en video’s op PC, tablet, Playstation en Xbox.  De Totem beschikt over een full HD (1440p) OLED display met een 120º blikveld. De Totem ondersteunt PrioVR, Unity, Unreal, OSVR, ControlVR, Omni Virtuix en de CryEngine. Het is een zeer aanpasbaar slim AVR-brilletje die we hier goed in de gaten zullen houden.

VRvana Totem Development Edition zal in de zomer van 2016 beschikbaar zijn. Voor meer informatie:

Gerelateerde brillen:

[schema type=”review” url=” http://smartglasseskopen.com/vrvana/” name=”VRvana Totem HMD” description=”Wat is er bijzonder met de headset van VRvana, de Totem?” rev_name=”VRvana headset” rev_body=”Totem AVR headset van VRvana” author=”Smart Glasses Advisor” pubdate=”2016-04-15″ user_review=”3″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]