QAULCOMM VR HARDWARE & SOFTWARE

In eerste instantie zou je Qualcomm Incorporated niet in verband brengen met VR-technologie. Qualcomm is vooral bekend als één van de grootste fabrikanten van processors zoals de beroemde Snapdragon-chips, die vooral veel in mobiele apparaten worden verwerkt .

qualcomm snapdragonDe nieuwe Snapdragon 820 processor is ontwikkeld om de VR-processing vereisten aan te kunnen in het ontwerp van een mooie en lichte VR-headset. Deze krachtige microprocessor is o.a. verwerkt in de Pico Neo VR-headset. Daarnaast werkt het bedrijf aand de Snapdragon VR SDK, een VR-softwareplatform voor het ondersteunen nieuwe VR-technologische innovaties en applicaties voor o.a. de Galaxy 7 smartphones met de Samsung Gear VR. We kunnen veel meer apps verwachten voor de Samsung. Aangezien Samsung niet alleen met Qualcomm goed samenwerkt, maar ook met Oculus VR, zal de Oculus Rift waarschijnlijk ook deze apps kunnen gebruiken. We volgen de ontwikkelingen!

Qualcomm heeft al veel patenten op het gebied van VR-technologie en is het een belangrijke investeerder in de Magic Leap, de geheime AR-bril onder ontwikkeling. Bovendien heeft het een eigen vr-bril onder ontwikkeling voor het VR-ontwikkelingsplatform de Qualcomm VR820 headset. Het ontwerp kan door fabrikanten worden overgenomen om zo snel hun eigen variant op de markt te lanceren.

Ten slotte investeert Qualcomm veel in cognitieve-technologie en de mogelijkheden van het Internet der Dingen.

Voor meer informatie: