HUAWEI VR

De wedstrijd tussen de smartphone giganten is weer wat heviger geworden nu Huawei voor haar P9, P9 Plus en Mate 8 smartphones een eigen mobile VR-headset heeft ontwikkeld: de Huawei VR.

huawei vrHuawei komt wel laat uit met zijn VR-headset die vooral moet kunnen concurreren met de Samsung Gear VR. Een goed begin is het niet want met een resolutie van 1080p maak je als VR-brilontwerper geen indruk meer. De Gear VR heeft een betere resolutie, maar verder is de werking van de Huawei VR vergelijkbaar met de Samsung Gear VR. Wat uniek is, is dat de headset is voorzien van 3D-audio. Dat is mooi. Daarnaast filtert de headset blauw licht die storend kan zijn tijdens het kijken naar vr-content. Daarnaast heeft de Huawei VR-bril een touchscreen en enkele knoppen aan de buitenkant om nieuwe apps te starten. Hierdoor hoeft de gebruiker niet de bril uit de headset te klikken om van app en media content te veranderen. Huawei voorziet de gebruik over genoeg VR-content, zoals spelletjes en 360-gradenvideos.


huawei vr headsetHuawei heeft nog geen datum voor de lancering gegeven. De prijs is ook nog niet bekend. De Huawei VR-headset moet dan ook vooral gezien worden als een middel om klanten te behouden en ze geen reden te geven om over te stappen naar een Samsung smartphone met de Samsung VR-bril. Samsung gebruikers hebben geen reden om over te stappen naar Huawei VR. De Gear VR is ontwikkeld met Oculus en heeft een beter product afgeleverd. Persoonlijk, ben ik van mening dat als je geen Huawei of Samsung smartphone in bezit hebt, het beste uit de voeten kunt met de Homido VR-headset of een andere goedkopere vr-bril voor smartphones. Ben je op zoek naar de beste high-end VR-headset, dan is de Oculus Rift de beste keuze. Niettemin, Huawei neemt VR zeer serieus en besteedt veel aandacht aan dit onderwerp. Het is zeer goed mogelijk dat ze werken aan een andere, high-end VR-headset die ze in de toekomst lanceren. Hieronder kun je Bo Begole and Jose Alvarez of Huawei Media Lab aan het woord zien over virtual reality:

Bronnen:

 

[schema type=”review” url=” http://smartglasseskopen.com/huawei-vr/ ‎” name=”Huawei VR” description=”Waarom koop ik niet de Huawei VR-headset?” rev_name=”Huawei VR” rev_body=”Huawei VR-headset” author=”Smart Glasses Advisor” pubdate=”2016-04-18″ user_review=”3″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]