VR WEBCAM

Wat zijn de beste VR webcams op dit moment?

VR webcamsEen goede VR webcam maakt het technisch mogelijk om live video te streamen in een stereoscopisch blikveld van 160° met een framerate van 30 frames per seconde in een HD-resolutie. In de praktijk betekent dit dat de persoon waarmee je spreekt echt voor je zit. Een typische webcam zorgt voor een videoconversatie, maar een VR webcam zorgt voor een totaal nieuwe VR-ervaring. Met een vr-bril op voelt het als of je er echt bij de ander bent! Een goede VR webcam is specifiek ontwikkeld voor gebruik met een computer en werkt in samenspraak met een computer. Dit is het wezenlijk verschil met een VR camera. Deze werkt onafhankelijk van de computer en is natuurlijk beter voor het maken van 360°video’s en filmpjes.

beste vr webcamsEen goede VR webcam zal bovendien gebruik maken van een streaming platform voor het maken van LIVE VR uitzendingen en video-gesprekken. In samenspraak met een VR-player kunnen deze gesprekken ook worden opgenomen. Ideaal voor interviews. Deze kunnen dan later weer als 160° en 360° video’s worden afgespeeld en gepubliceerd op Youtube of een ander platform.

Bovendien zal die makkelijk in gebruik zijn. Je verbindt de VR webcam met jouw computer via een USB 3.0 kabel en plug-en-play software voor het overbodig maken van calibiratie.

De beste VR webcam die nu onder ontwikkeling is, de WebEyeVR, beschikt nog niet over deze software. De computer zal de WebEyeVR webcam herkennen als twee verschillende camera’s. Je zult dan de WebEyeVR webbased software moeten gebruiken om de camera goed in te stellen. Hieronder kun je een videopresentatie zien over de WebEye VR webcam:

Verdere hardware vereisten zijn er niet. Je computer moet in staat zijn om 2 flinke HD-streams te hanteren en daardoor de beschikking hebben over genoeg bandbreedte. 

Waar kan ik de WebEye VR webcam kopen?

Op dit moment is deze VR webcam nog niet beschikbaar voor de consument. Er wordt verwacht dat rond december van 2016 de eerste versies beschikbaar zullen zijn. Voor meer informatie: WebEye VR

Is er een alternatief?

Dat is een reguliere 360° camera die een livestream kan ondersteunen zoals de 360Fly Action Camera.

Gerelateerde artikels: