BESTE VR READY COMPUTERS

Wat zijn de beste VR ready PC’s voor vr-gaming met mijn Oculus Rift of HTC Vive headset?

beste vr gaming laptop - vr ready pcBen je een gamer en wil je de beste vr-games spelen zonder te compromissen met kwaliteit in VR? Bedenk dan dat de actieve high-tech vr-brillen uitgerust zijn met gevoelige sensoren en camera’s voor het volgen van onze lichaamsbewegingen. Alle verzamelde data moet coherent, onmiddelijk en accuraat worden doorgegeven naar een krachtige en snelle computer. Deze moet deze data onmiddelijk weer vertalen van in VR. Dit stelt nogal wat vereisten aan een computer. Alleen met de aanschaf van een mooie high-tech VR-bril ben je er nog niet. Je zult deze moeten kunnen ondersteunen met een zogenaamde vr-ready computer of vr-gaming pc. Hier volgt een selectie van uitstekende computers waar je de high-end vr-brillen zoals de HTC Vive, Oculus Rift, Sulon Q en de Star VR uitstekend mee kunt ondersteunen. Je kunt de volgende top 10 beschouwen als de beste high-end VR gaming computers voor je high-tech vr-bril:

  1. De beste keuze –  laptops: MSI GT72S VR gaming laptop.
  2. De beste keuze – desktops: ASUS G11CD en ROG G20CB gaming desktops
  3. De allerbeste, maar peperdure keuze als je op zoek bent naar een vette desktop computer: MSI Vortex
  4. De HP Envy Phoenix 860 gaming desktop
  5. De Acer Predator G6
  6. De Dell Alienware 15 laptop
  7. De dure en uitstekende MSI GT80 power vr-gaming laptop
  8. De dure en uitstekende Medion Erazer x5351 gaming desktop

beste vr gaming computersAls je handig bent kun je ook je eigen computer zelf configuren en samenstellen door de aankoop van de benodigde soft- en hardware. De belangrijkste voorwaarde is de aanschaf van een krachtige videokaart (zoals de NVIDIA GTX 970, de NVIDIA GeForce 980 Ti VR Editie,  of de RADEON R9 of nog beter de nieuwe Radeon™ R9 Nano videokaart) en een snelle processor (zoals b.v. de Intel® Core™ i5-6600K). Als je al over deze twee onderdelen beschikt, dan je is pc Oculus ready of Vive Optimized. Zo niet, dan zou je deze onderdelen kunnen kopen en zelf in de computer kunnen zetten. Wanneer je computer niet meer volstaat en het geen zin meer heeft om deze onderdelen er nog in te zetten, dan zou je een zo’n complete vr ready computer hierboven kunnen kopen.

Kan ik mijn Mac computer VR ready maken?

VR ready macWanneer je echt veel eisende vr-spellen wilt gaan spelen met de high-end vr-hmd’s zoals de Rift en de Vive zul je zelfs aan de duurste Mac computer niet veel hebben. Een Mac is niet in staat om deze headsets aan te sturen. Het heeft geen zin om je mac op te schonen of om je mac sneller te maken door het toevoegen van nieuwe hardware. Waarom? Omdat Apple geen goede grafische kaarten heeft ontwikkeld die de Rift of de Vive kunnen aansturen. De grafische kaarten die in een Mac zitten of er in kunnen worden gezet, zijn te zwak! Helaas, we moeten wachten op Apple’s initatief om met Mac VR ready oplossingen te komen. Helaas, je zult een Windows VR ready computer moeten kopen zoals de HP Envy Phoenix 860 gaming desktop wil je de Rift en de Vive kunnen gebruiken.

Gerelateerde artikels:

[schema type=”review” url=”http://smartglasseskopen.com/pc/vr-ready-computers/” name=”De beste VR gaming PC’s en VR ready computers!” description=”Wat zijn de beste VR gaming computers en VR ready PC’s voor het aansturen van mijn high-end vr-headset?” rev_name=”VR ready computers” rev_body=”VR gaming computers voor HMD’s” author=”SmartEyewear Advisor” pubdate=”2016-03-31″ user_review=”4″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Meet the Author

Smart Glasses Advies

Comments on this entry are closed.