VR CINEMA

The Virtual Reality Cinema in Amsterdam (The VR Cinema)

vr cinemaDe eerste virtual reality bioscoop in de wereld heeft haar deuren geopend in Amsterdam: the Virtual Reality Cinema! The VR Cinema ligt op de Oosterdokskade 5, vlak bij het centraal station. Deze VR-bioscoop maakt het voor iedereen mogelijk om kennis te maken met virtual reality …. en waar iedereen die er al kennis mee heeft gemaakt telkens opnieuw verrast kan worden door een selectie van de nieuwste en beste vr-films die er zijn.

Wanneer je deze vr-bioscoop bezoekt zul je al snel merken dat het gaat om een volledig nieuwe nieuwe bioscoopervaring. Je zit hier niet in de traditionele rode bioscoopstoelen en een groot wit bioscoopscherm. Op dit moment draait er één film van een half uur die bestaat uit meerdere korte clips. Fracties uit animatiefilms, documentaires en speelfilms komen voorbij en laten je stuk voor stuk beleven hoe intens het is om een film te kijken met een vr-bril.

vr cinema amsterdamZeker, elke bezoeker zal een VR-bril krijgen, de Samsung Gear VR-bril met een Galaxy S6. De Samsung Gear VR zal je in een compleet nieuwe wereld doen belanden. Een wereld die voorheen onbereikbaar was. De Samsung Gear VR is één van de beste mobiele virtual reality-brillen die er op dit moment voor de consument bestaan. De bril weegt niet veel en omdat je de Samsung Galaxy S6 er gewoon in kunt klikken, heb je geen last van allerlei draden en snoeren. De bril is gemakkelijk op en af te zetten en via de banden aan de zij – en bovenkant is hij simpel te verstellen. Boven op de Gear VR zit een draaiwieltje waarmee je de scherpte van het beeld kunt afstellen op je eigen ogen, ook voor brillendragers is de Gear VR perfect te gebruiken. Voor meer informatie: Gear VR Review.

Omdat de virtual reality films zich overal om je heen afspelen, zijn de herkenbare rode bioscoopstoelen vervangen door draaistoelen. Hierdoor kun je moeiteloos zien wat er voor, achter, boven, onder en links en rechts van je gebeurt. Geen pijn aan je nek dus.

Steeds meer virtual reality films bevatten niet alleen 360 graden beeldmateriaal, maar ook geluid dat als het ware meedraait met je hoofd. Dit voegt een bijzondere dimensie toe aan de virtuele ervaring. Tijdens de voorstelling krijgt iedereen daarom een eigen Sennheiser HD 201 koptelefoon. Deze is licht, verstelbaar , zit prettig op het hoofd en garandeert bovenal steengoede geluidskwaliteit .

Wat kunnen we verwachten van The VR Cinema in Amsterdam?

Er zullen steeds meer specifieke vr-films en videos worden geproduceerd. Het uiteindelijke doel is dan ook om een echte virtual reality speelfilm te produceren waarin mensen zich 45 minuten lang als ware filmster op een filmset wanen. Dit kan op dit moment al makkelijk worden verwezenlijkt met VR-porno videos. Deze zullen ook  op termijn worden getoond op speciale VR Cinema avonden voor een select publiek. Meer details zijn nog niet bekend, maar duidelijk staat dat virtual reality sex zeer ook tot het repetoire van vr-ervaringen bij The Virtual Cinema zal behoren… maar zal ons dit verbazen? De eerste VR Cinema ligt in Amsterdam, vlak bij de wallen!

Voor meer informatie:

https://thevrcinema.com/

Gerelateerde artikels:

Bronnen:

Meet the Author

Smart Eyewear Advisor

Smart EyeWear Advisor volgt de ontwikkelingen op het gebied van de ontwikkeling van smart glasses en biedt in de toekomst mensen de mogelijkheid om alle smart glasses in de Benelux online te bestellen..

Comments on this entry are closed.