VR CAMERA

Wat zijn de beste VR-Camera’s op dit moment?

360 graden vr camera 360flyVR-camera’s voor het schieten van goede vr-videos en 360 graden video’s zijn beschikbaar in allerlei formaten en varianten. De camera’s zijn meestal uitgerust met verschillende high-tech lenzen om alles in één keer in 360 graden zowel horizontaal als verticaal te kunnen opnemen of streamen. Bovendien de lenzen van vr-camera’s duurder om te ontwikkelen en is het nogal een high-tech apparaatje. Dit betekent dat het niet zo goedkoop is voor een consument om zo’n camera te kopen.

De best betaalbare en flexibele VR-camera voor de consument op dit moment, is de 360Fly en bedraagt zo’n 499 euro. De 360fly neemt 360° horizontaal en 240° verticaal video’s op en ondersteunt VR livestreams. Voor meer informatie:

De meest betaalbare vr-camera’s zijn ontwikkeld door  VR- en telecombedrijven zoals Samsung en LG. Het zijn bijkomende prima werkende vr-speeltjes die prima samenwerken met de beste smartphones en vr-headsets.

homido vr cameraHomido is één van de belangrijkste spelers op het gebied van VR-hardware in Europa. Homido heeft niet alleen een mooie Homido VR-bril met een eigen VR-player ontwikkeld, nee ook een aangepaste VR camera voor het schieten van 360 graden video’s. De Homido VR camera werkt met alle IOS en Android smartphones, beschikt over Live-View en is volledig compatible met YouTube 360 en Facebook 360. De camera is uitgerust met een microfoon en 2CMSO’s  van 4 megapixels. De resolutie van een 360 foto is 3008x1504px en een video is 1920x960px (30FPS). Je kunt de camera via wifi of een Micro USB verbinden.  Voor meer informatie:

samsung gear vr cameraSamung is natuurlijk bekend voor de Gear VR-headset ontwikkeld voor de Galaxy 6 & 7 smartphones. Minder bekend is de speciale vr-camera die Samsung al op de markt heeft uigebracht, de Gear 360. De Samsung Gear 360 is een 360- gradencamera die het mogelijk maakt je gehele omgeving te filmen en te fotograferen. Je kunt deze gebruiken met elke smartphone of . Toch, deze camera is natuurlijk het beste te gebruiken in combinatie met een Samsung smartphone en natuurlijk het liefst de Samsung Galaxy 7.

 

 

  • 4. LG 360 VR camera:

LG heeft naast de LG VR headset een goede vr-camera uitgebracht, de LG 360 Cam R105. De camera beschikt over twee lenzen die filmen in 13 megapixels. Hiermee maak je makkelijk en snel prachtige beelden van je hele omgeving. De camera bevat twee groothoeklenzen die 360-graden filmen zodat je nooit meer iets hoeft te missen.

vr camera kopen bij de VR shop

5. De 360Fly VR camera:

beste vr camera 360flyDe 360fly neemt 360° horizontaal en 240° verticaal op. Deze VR-action camera legt alles prachtig vast vanuit elke hoek en elk oogpunt. Voorheen waren er een reeks dure camera’s en ingewikkelde software nodig om dit te bereiken, maar de 360fly kun je overal gebruiken, bijvoorbeeld op je actieve vakanties. De360Fly is waterdicht tot 35 meter (met microfoonplug) en stof- en schokbestendig om het meest actieve gebruik aan te kunnen. De camera heeft ook een app die je kunt downloaden, deze app biedt je namelijk een hoop mogelijkheden zoals, terugkijken editen en direct kunnen delen. De audio kwaliteit van de 360Fly is ook zeer goed en kan direct online worden gestreamd!

6. Ricoh Theta S

Met de Ricoh Theta S kun je de hele omgeving in 360 graden filmen in Full HD. Het is gemakkelijk om de video’s met de PC of smartphone te delen. De Ricoh Theta S is zeer gemakkelijk in gebruik en om mee te nemen. Het is mogelijk om tot 25 minuten aaneengesloten te filmen. Wat ook bijzonder is om om te noemen is dat de Ricoh Theta Live VR streaming ondersteunt zodat iedereen jouw ervaringen in real time kan meemaken.

7. Kodak PixPro VR Camera:

kodak vr cameraKodak is natuurlijk ook van de partij met de Kodak PixPro SP360De PixPro SP360 is ontwikkeld voor buitengebruik: water- en stofdicht, zeer schokbestendig en kan tegen lage temperaturen (-10°). Wat ik persoonlijk zeer goed vind is dat je deze vr camera draadloos kunt besturen met je smartphone en dat het zeer gemakkelijk is om meteen je foto’s en video’s snel te delen met je vrienden en familie door middel van wifi en NFC. Wat je van Kodak natuurlijk mag verwachten is dat deze camera haarscherp je hele omgeving vastlegt in Full HD beeldkwaliteit. Kodak PixPro SP360.

8. Giroptic 360 Cam:

De Frans-Amerikaanse start-up Giroptic heeft een bijzonder kleine en stevige vr camera ontwikkeld die in combinatie met een extra power-over-ethernet module in realtime 360-gradenvideo kan streamen. Dit op een 2k-resolutie bij 20 tot 30fps! De camera is ook uitgerust met een gyroscoop en een accelerometer die voor beeldstabilisatie zorgen. De Giroptic vr-camera beschikt over drie ultrawide-angle-lenzen en kan in 360×300 graden videos opnemen. Bovendien kan de Giroptic 360 camera de beelden zelf aaneenrijgen, zonder dat hier verder software of postprocessing bij komt kijken. Dit bespaart je een hoop tijd! Trouwens, met de Light Bulb Adapter kun je de camera in een fitting draaien en zo prachtig inzetten als beveiligingscamera.

8. De Vuze VR camera 

De Vuze VR camera komt in oktober beschikbaar voor de consumenten. Het is een semi-professionele, zeer veel belovende vr camera die voorzien is van 8 HD camera’s. Elke lens van deze camera heeft een beeldhoek van 120 bij 180 graden. De beelden worden opgenonem in h264-formaat met een framerate van 30fps. Deze camera’s scheppen een prachtig resultaat van stereoscopische 360-gradenvideo’s met een 4k-resolutie. Het bijzondere is ook dat alle beelden in de camera zelf tot een vr-video worden gecombineerd. De camera wordt ook voorzien van de Vuze Studio-software voor het bewerken van de vr-video.

9. Nokia OZO professionele VR-camera:

Nokia heeft een professionele vr-camera ontwikkeld voor het maken van professionele vr-films. Het is een speeltje voor professionele filmmakers en beschikt over acht camera’s en acht microfoons, die tegelijk opnemen voor een video in 360 graden. In tegenstelling tot vergelijkbare goedkopere camera’s zoals bijvoorbeeld die van GoPro, zijn de geschoten beelden binnen minuten terug te zien als preview. Regisseurs kunnen  tijdens het filmen via een goede vr bril in real-time kunnen zien wat het eindresultaat wordt. Deze vr-camera kost 60.000 USD!

10. Jaunt NEO VR camera

Jaunt VR heeft een eigen professionele VR of 360 graden camera ontwikkeld voor professioneel filmmakers: de NEO. Jaunt VR wil graag een wereldleider worden op het gebied van virtual reality cinema en heeft o.a. de steun van  The Walt Disney Company .

11. ALLie Camera

Pas nieuw op de markt in de Verenigde Staten is deze kleine en handige 360 video webcamera uitgerust met 2 lenzen.

VR Camera’s onder ontwikkeling of als SDK te koop:

Gerelateerde artikels: