VISUS-VR

visus vr bril reviewDe Visus VR is een PC-aangestuurde virtual reality headset ontwikkeld voor gamers. Deze headset legt een draadloze verbinding tussen de geavanceerde videokaart van Nvidia (Nvidia GTX of de GTXm 600+ graphics card) op jouw computer en het beeldscherm van de smartphone dankzij Nvidia’s GameStream technologie. Hierdoor wordt het mogelijk om grafisch zware pc-spellen in de virtuele werkelijkheid te spelen met de Visus VR headset voor nog geen 150 USD. Hieronder kun je Taron Lizagub, een van de oprichters van VisusVR vertellen over wat er bijzonder is met de VisusVR headset:

vivus vr headsetDe reden waarom de VisusVR headset zo goedkoop is in vergelijking met de Oculus Rift is dat deze headset gebruikt maakt van het beeldscherm van de smartphone, de rekenkracht en het geheugen van de computer en natuurlijk de kracht van Nvidia’s videokaart. Dit is zeer slim bedacht van Visus om de kosten laag te houden door krachten te combineren. Dit is dan ook een wezenlijk verschil met de Oculus Rift. De Oculus Rift maakt gebruik van een eigen ontwikkelde beeldscherm en lenzen waardoor het product meteen een stuk duurder wordt. Het is een meer zelfstandige, onafhankelijke unit.

De Visus VR headset is zeer gemakkelijk in gebruik en werkt met een draadloos head tracking systeem en kan zware games uitstekend in vr-weergeven dankzij het feit dat deze VR headset samenwerkt met de Nvidia GTX of de GTXm 600+ grafische kaarten. Gamestream technologie voor het draadloos versturen en feilloos weergeven van het beeldscherm in VR wordt verwezenlijkt op basis van de TriDef 3D conversie software waardoor de latentie zeer gering is : ~27ms.

Waar kan ik de VisusVR kopen?

visusvrOp dit moment kun je alleen de VisusVR direct op de site kopen. Er zijn nog weinig reviews beschikbaar en het is nog onduidelijk in hoeverre de Visus haar claims daadwerkelijk heeft kunnen bewijzen. Dit is niet het geval met de Oculus Rift of de HTC Vive. Op dit moment kunnen we onze lezers nog niet aanraden om de VisusVR alvast te kopen op de site. Ben je op zoek naar een goedkope VR-bril, kijk dan eens naar de Homido VR of de Samsung Gear VR headsets.

 

Gerelateerd artikel: