SHINECON

Shinecon VR 4 headset review!

shinecon vr 4Shinecon is een bekende maker van prima gebouwde VR-brillen. De geheel nieuwe Shinecon VR 4.0 behoort tot het top segment binnen de passieve VR-brillen voor de smartphone voor beginners. Iedereen die op zoek is naar een complete headset voor het bekijken van 360 video’s en het spelen van eenvoudige spelletjes via de smartphone zal veel plezier beleven aan deze headset. Deze headset beschikt over een ingebouwde stereo hoofdtelefoon en microfoon. De Shinecon VR 4.0 beschikt over alle voordelen van zijn voorganger, de Shinecon VR 3, maar is daarnaast op vele vlakken verbeterd.

Dankzij de magnetische klep en schuifpanelen is het makkelijker om de smartphone te bevestigen! De headset beschikt over vernieuwde draaiknoppen voor een eenvoudigere verstelling van de focus en de zichtbreedte. Het draagcomfort is flink verbeterd dankzij de verstelbare hoofdband en uiterst comfortabele gezichtskussens die doet denken aan de Playstation VR. Natuurlijk, de beide producten zijn niet vergelijkbaar aangezien de Playstation VR wordt aangestuurd door de PS4 console en ontwikkeld is voor het spelen van PS VR spellen. Natuurlijk, de Playstation VR komt dan ook met een ander prijskaartje, maar als je over de PS4 console beschikt en je bent een gamer…..misschien toch even sparen? Voor meer informatie: Playstation VR headset review!

Trouwens, als het gaat om de Shinecon VR 4 headset, er zijn verschillende handige knopjes toegevoegd voor het bedienen van VR apps en het regelen van de volume. Daarnaast is er een hoge kwaliteit stereo hoofdtelefoon geïntegreerd voor een optimale 360 graden IMAX beleving van VR spellen en 360 graden video’s. Bovendien is er een microfoon toegevoegd, dit is heel makkelijk voor het opnemen van telefonische oproepen, of het praten met mede-gamers in verschillende VR spellen.

Al deze verbeteringen maken de Shinecon VR 4.0 tot een zeer goede en complete VR bril, voor een prima VR beleving voor de beginner die genoegen neemt met het bekijken van video’s en het spelen van relatief eenvoudige VR- en AR-spelletjes via de smartphone .

 

Wat zijn de nadelen van de Shinecon VR 4 headset?

shineconHet is een complete headset met een behoorlijke hoofdband die ook als een nadeel kan worden opgevat. Vooral als je nek niet zo stevig is gebouwd kan de Shinecon VR 4 headset na een tijdje dragen als zwaar kunnen worden ervaren. Het gewicht leunt te veel naar voren en zou beter verdeeld moeten worden. Deze ervaring kan natuurlijk van persoon tot persoon verschillen, maar wanneer je geen stevige nek hebt en zoekt naar een lichtgewicht VR-bril, dan is deze Shinecon VR 4 niet echt geschikt. Een ander nadeel is dat de luidsprekers ook niet van de beste kwaliteit zijn. Mocht dit van uiterst belang zijn, dan kun je beter voor de Shinecon VR 3 gaan of nog beter de Homido VR 2.

Welke alternatieven zijn er?

De Bobo VR 4 is een beter alternatief, maar iets minder goed gebouwd. Het voordeel van de Bobo VR 4 is de bredere blikveld (FOV). Een ander alternatief is natuurlijk onze favoriet, de Franse Homido VR 2 VR-bril. Voor meer informatie:

 

Meet the Author

Smart Eyewear Advisor

Smart EyeWear Advisor volgt de ontwikkelingen op het gebied van de ontwikkeling van smart glasses en biedt in de toekomst mensen de mogelijkheid om alle smart glasses in de Benelux online te bestellen..

Comments on this entry are closed.

Previous:

Next: