RECON-JET

recon jet fietsbrilDe Recon Jet is smart eyewear ontwikkeld door Recon Instruments voor de fervente sportfietser. Je kunt het beschouwen als een fietscomputer die in een fietsbril is ingebouwd. Alle relevante informatie over o.a. de afgelegde kilometers en gemiddelde snelheid kun je mooi in je ooghoek zien. Je kunt ook kaartinformatie over de omgeving zien, beschikt over een kompas en andere handige functies aangezien de Recon Jet kan communiceren met je smartphone. Zo kun je de muziekbibliotheek bedienen en kun je makkelijk zien wanneer er gebeld wordt. Er is ook een camera ingebouwd, maar de filmpjes zijn nog niet van de beste kwaliteit. De Recon Jet AR-fietsbril weegt niet veel, zo’n 85 gram, maar dit is toch 3 x zo zwaar als een normale bril en wanneer je lange trajecten aflegt, kun je de aanwezigheid van deze AR-bril op je hoofd, toch goed merken. Hieronder kun je een presentatie zien van de Recon Jet over deze mooie AR-fietsbril.

Conclusie:

De Recon Jet doet wat het zegt en werkt naar behoren, toch is deze eerste versie nog wat beperkt qua functionaliteit. Voor het geld, zou je toch wat meer verwachten. Bijvoorbeeld, de R7 van ODG biedt veel meer functionaltieit voor je geld, maar is niet afgestemd voor sporters. Het feit dat Intel Recon Intstruments heeft opgekocht, is goed nieuws. Hierdoor kunnen we verwachten dat de ontwikkeling van deze slimme AR-brillen sneller zal gaan en meer meerwaarde zal bieden voor je geld. Ik raad je aan om de ontwikkelingen goed te volgen en ook de Recon Jet te vergelijken met concurrenten. Bekende concurrenten die performance smart eyewear ontwikkelinen voor sporters zijn de Varia Vision in-sight cycling display van Garmin, de Performance Eyewear van Solos en de slimme brillen van EverySight.

Voor meer informatie:

Meet the Author

Smart Eyewear Advisor

Smart EyeWear Advisor volgt de ontwikkelingen op het gebied van de ontwikkeling van smart glasses en biedt in de toekomst mensen de mogelijkheid om alle smart glasses in de Benelux online te bestellen..

Comments on this entry are closed.