De HMD’s van RAZER OSVR

Razer OSVR HMD-HDK 2 review

razer osvr hmd reviewVoordat we beginnen met de recensie over de Razer OSVR brillen, gaan we beginnen met het verhelderen van een aantal termen. In de eerste plaats, Razer is hardwarefabrikant die beroemd is geworden met de lancering gevanceerde gevoelige computermuizen voor gamers. Binnen de wereld van esports heeft Razer een uitstekende naam en brengt allerlei hoogwaardige invoerapparatuur en hardware uit voor computers. Nu wil Razer ook een belangrijke rol gaan spelen binnen VR-gaming en de ontwikkeling van een VR head mounted display. De HDK 2 versie ondersteunt een brede reeks content technologieën dankzij het OSVR-ecosysteem – waaronder OSVR en SteamVR ervaringen.

Klik hier voor een aanbieding voor de Razer OSVR HDK 2 headset!
razer osvr
OSVR staat voor Open Source Virtual Reality en is een initiatief van Razer voor het bewerkstelligen van een universeel platform en eco-systeem voor de ontwikkeling van allerlei VR technologieën. Hieronder valt natuurlijk ook een VR-bril of Head Mounted Display (HMD), maar niet een specifieke merk, maar meer een amalgaam of mengelmoes van andere VR-HMD technologieën en concepten. Dit betekent dat in feite iedereen die dat wel hier zelf kan gaan knutselen en zijn steentje kan bijdrage om zo een perecte open scoure VR-bril te ontwikkelen.

Om het meer even netjes uit te drukken, het openbronmodel (open source) voor het ontwikkelen van de Razer OSVR staat het gelijktijdig gebruik van verschillende agenda’s en productiebenaderingen toe, in tegenstelling tot meer gecentraliseerde modellen van ontwikkeling zoals die meestal gebruikt worden door commerciële software- en hardwareontwikkelaars zoals Oculus of HTC. Samenwerken volgt vaak principes zoals peer-to-peer. Er is een streven naar grote mate van onafhankelijkheid tussen de leden die samenwerken. En weinig centrale sturing. Hierbij komen eindproducten en de daar aan ten grondslag liggende basismaterialen (bijvoorbeeld ontwerpen, beschrijvende documentatie en dergelijke), vrij ter beschikking voor het publieke domein. Het kopen van een de Razer OSVR headset is daarom ook veel meer voordeliger. Het idee is dat je uiteindelijk een betere vr-bril voor een betere prijs krijgt dan bij de concurrenten: Oculus Rift en HTC Vive

razer osvrDe Razer OSVR Head Mounted Display HDK 2 is nu te koop als een ontwikkelingskit en worden veelzeggend omschreven als Hacker Development Kits. Je hackt je er in feite in en kunt er alles mee doen. In deze kits krijg je alles om je eigen VR-bril te bouwen en aan te passen naar je eigen wensen. Er zijn twee versies beschikbaar. HDK 1 en HDK 2. Bijna alle onderdelen kun je vervangen. Je beschikt standaard over een headtracker, onafhankelijk verstelbare dubbele lenzen met een blikveld van 100 graden, een 5.5. inch HD scherm (60fps) en het mechanisme waarmee de onderdelen worden samengevoegd tot een werkende vr bril. De bril beschikt ook over een USB 3.0 aansluting. Je kunt natuurlijk het scherm uitwisselen of de bril ombouwen zodat je er een smartphone in kunt plaatsen als hoofddisplay. Hier volgen een aantal belangrijke feiten over de OSVR HDK 2 versie:

Faceplatemodule

 • Standaard bij v1.4
 • De voorpaneelmodule geeft positionele informatie met 360 graden tracking voor responsieve input van alle kanten.
 • 100hz infraroodcamera wordt meegeleverd.

Moederbord

 • Sensor hub met geïntegreerde versnellingsmeter, gyroscoop en kompas
 • Externe USB 3.0 verbinding voor extra accessoires
 • Twee x USB 3.0 connectoren voor interne uitbreidingen
 • Herprogrammeerbaar voor extra functionaliteiten.

Schermmodule

 • Dubbel scherm 2160×1200 OLED-scherm met lage beeldpersistentie, met 441PPI bij 90bps.
 • Beeldverbeterende technologie voor verminderd schermdeureffect.

Lenzenmodule

 • Hoogwaardig dual-lenssysteem voor ultrascherpe beelden
 • Extra grote oogstukken voor zorgeloze setup, zo uit de verpakking
 • Lage geometrische vervorming en verbeterde kleuren voor snellere weergave
 • Individuele focus per oog, voor gepersonaliseerd gebruik zonder bril.
 • Dioptriecorrectie dekt +4,5 tot -2 en is daarmee geschikt voor de overgrote meerderheid van de gebruikers.

HMD Mechanische Module

 • Afneembaar frontje
 • Microvezel schuimlaag van bamboehoutskool voor extra comfort
 • Dikkere schuimkussens voor de jukbeenderen & rubberen inzet voor neusbrug voor extra comfort.

Riemmodule

 • Extra USB 3.0 verbinding
 • Geïntegreerde Surround Sound Audio codec
 • Handig kabelmanagement en extra ergonomisch ontwerp
 • Signaalversterkers

Zal ik de Razer OSVR HDK 2 kopen?

Je merkt het, het is een geavanceerde VR-bril. Alles is mogelijk met deze Razer OSVR HDK 2, maar je moet er wel de tijd en kennis voor hebben. Als geen duurbare tijd kunt of wilt besteden aan een Razer OSVR HDK dan kun je beter je geld besteden aan volledig uitgewerkt VR product: Oculus RiftBijkomend nadeel is dat de Razer OSVR HDK ook veronderstelt dat je beschikt over een dure VR ready computer. Beschik je niet over zo’n computer nog over het geld om er zo’eentje te kopen, dan kun je beter naar Sony stappen en de PSVR kopen. Dit is een veel gemakkelijker te gebruiken en beter afgerond product voor de meeste mensen die kennis willen maken met VR spellen. Voor meer informatie:

Voor meer informtie over Razor’s OSVR brillen:

razer osvr hmd

Voor meer informatie over de centraalgeleide concurrenten:

Meet the Author

Smart Glasses Advies

Comments on this entry are closed.

Previous:

Next: