De R7 Smart Glasses van ODG

De Osterhout Design Group (ODG) heeft met de R6 en vooral de nieuwste R7 AR-bril veel lof geoogst tijdens de Augmented Reality Expo & CES conferentie van 2016. ODG specialiseert zich  in augmented reality-brillen, met VR mogelijkheden voor onder meer medische en militaire doeleinden. De R6 is meer ontwikkeld voor militaire doeleinden. De R7 is meer gericht voor industriële doeleinden en lijkt bovendien goed te zijn uitgerust om een uistekende VR-ervaring te bieden indien gewenst. Hieronder kun je een korte videopresentatie van ODG zien over de R7 smart glasses.

ODG heeft bekend gemaakt om een consumentenversie van de R7 bril te lanceren. Deze versie zal lichter en kleiner worden dan de huidige B2B versie en zal minder dan 1000 USD gaan kosten. Niettemin, er is nog weinig bekend over deze consumentenversie, maar er is al wel veel media belangstelling voor de R7.

R7 smart glassesDe ODG R7 smart glasses beschikt over een Qualcomm Snapdragon 805 2.7 GHz Quadcore processor met een eigen interne besturingssysteem ReticleOS voor het aansturen van de apps en het zien van extra informatie via een transparante interactieve laag op de lenzen van de bril. Om de bril te besturen, wordt een speciale “vingercontroller” meegeleverd. Apps kun je makkelijk beheren via de eigen Recticle AppCenter. Er zijn natuurlijk ook twee camera’s ingebouwd voor het maken van foto’s en films.  Zoals eerder aangegeven, kan de R7 ook als een VR-bril worden gebruikt. In die zin is het een mixed reality bril. Het is helaas niet duidelijk hoe de R7 precies werkt als een VR-bril. ODG heeft aangeven de bril te willen positioneren tussen de Oculus Rift en Google Glass. Aangezien Google Glass in de ijskast staat, kan alleen de Hololens of Magic Leap concurreren met deze AR-bril.

Waar en wanneer kan ik de R7 smart glasses kopen?

De R7 smart glasses zijn voor bedrijven beschikbaar als een SDK via een bepaalde samenwerkingsovereenkomst. Dus het is niet zo makkelijk op dit moment om een R7 mixed reality bril te bemachtigen. Het is ook nog steeds niet duidelijk wanneer er een consumentenversie van de R7 wordt gelanceerd.

Voor meer informatie:

Meet the Author

Smart Eyewear Advisor

Smart EyeWear Advisor volgt de ontwikkelingen op het gebied van de ontwikkeling van smart glasses en biedt in de toekomst mensen de mogelijkheid om alle smart glasses in de Benelux online te bestellen..

Comments on this entry are closed.

Previous:

Next: