Qualcomm VR820

qualcomm vr820 vr brilDe VR820 is de huidige VR-bril van Qualcomm. Deze slimme bril voor Virtual Reality wordt in samenwerking met het Chinese VR-bedrijf Goertek ontwikkeld en wordt natuurlijk volledig uitgerust met de nieuwste snufjes van Qualcomm. Zoals de naam al aangeeft, de VR820 is uitgerust met de beste 820 Snapdragon chip van Qualcom. Deze high-end processor geeft genoeg rekenkracht om de VR-bril aan te sturen zonder dat de hulp van een externe computer nodig is. De Snapdragon VR820-bril zal volledig zelfstandig kunnen werken zonder lastige draadjes en controllers (Standalone VR). Het is daarom een zeer gebruiksvriendelijke VR-bril waarbij je niks hoeft te configureren en je niet hoeft te investeren in dure VR-ready computers.

Wat bijzonder is aan het ontwerp van deze Qualcomm VR-bril is dat deze niet over externe processoren beschikt! Deze zitten op de meeste andere high-tech vr-brillen om vast te stellen waar de gebruiker zich in de kamer is. Qualcomm heeft een andere technologie gebruikt voor het begrijpen van de ruimte waar de gebruiker zich bevindt: inside-out tracking met behulp van camera’s die in de voorkant van de bril zijn verwerkt. Bovendien zijn er camera’s ingebouwd voor eye-tracking doeleinden vergelijkbaar met hoe dit wordt gedaan in de Fove VR-bril.

De VR820 beschikt over een uitstekende resolutie (1440 bij 1440 pixels). Hiermee heeft deze bril een hogere resolutie dan zowel de HTC Vive en de Oculus Rift. Het is dan jammer dat de Qualcomm Snapdragon dan weer niet uitgerust is met een 90Hz ververssnelheid van de beelden. De Qualcomm VR-bril beschikt over 70Hz en is daarom langzamer. Misschien wordt in een latere versie dit aangepast.

Deze latere versies kunnen door andere fabrikanten worden uitgebracht. Het is namelijk zo dat de Qualcomm VR-bril niet ontworpen wordt voor consumenten, maar voor bedrijven. Qualcomm beschouwt het als een compleet platform voor de verdere ontwikkeling van de VR-technologie door andere bedrijven op basis van de VR hardware en VR software van Qualcomm. Wie weet zal Microsoft dit brilontwerp gebruiken om vervolgens snel met een eigen merk uit te komen? Het is een slimme zet van Qualcomm om de VR-technologie zo sneller uit te rollen om de concurrentiepositie ten aanzien van o.a. Intel te vergoten. Intel werkt ook hard aan de ontwikkeling van VR-brillen waaronder de IonVR en de Alloy Intel VR-bril. De Qualcomm VR820-bril laat zich het beste vergelijken met de Alloy VR-bril van Intel.

Hieronder kun je een aantal goede videodemonstraties zien:

Voor meer informatie:

Meet the Author

Smart Eyewear Advisor

Smart EyeWear Advisor volgt de ontwikkelingen op het gebied van de ontwikkeling van smart glasses en biedt in de toekomst mensen de mogelijkheid om alle smart glasses in de Benelux online te bestellen..

Comments on this entry are closed.