PICO NEO

pico neoDe Pico Neo VR-headset krijgt onze aandacht aangezien het gaat om een totaaloplossing voor het beleven van virtual reality met uitstekende software en hardware specificaties. Het probleem is alleen dat de Pico Neo VR-bril nog onder ontwikkeling is in China.  Er  zijn nog weinig tests en recensies beschikbaar die al aanduiden of we hier echt te maken hebben met een goed alternatief voor de Oculus Rift. Op dit moment is deze bril nog niet beschikbaar voor consumenten in Nederland. We houden de ontwikkelingen van deze high-end, active vr-bril in de gaten…. waarom?

Pico Neo active VR-headsetKijk, de Pico Neo heeft namelijk een 90Hz verversingsnelheid met een resolutie van 1080×1200 pixels per oog en is voorzien van twee oledschermen en twee asferische lenzen met een blikveld (FOV) van 102 graden. De latentie bedraagt minder dan 20 ms. Niet slecht ( :

Natuurlijk, deze actieve VR-bril van PicoVR beschikt ook over sensoren voor het bepalen van de positie van de gebruiker en beschikt over een ingebouwde mircofoon, micro-usb-poort en een 3,5mm-jackplug.

Bovendien is het niet noodzakelijk om de Neo aan te sluiten op een krachtige vr-ready computer. Je kunt met de bijgeleverde controller zeer goed uit te voeten aangezien deze te beschouwen is als een krachtige mini-pc die draait op Android 6.0 VR. Het is uitgerust met de Qualcomm SnapDragon 820 microprocessor, 32GB emmc-geheugen, 4GB lpddr4 ram en beschikt over Wifi.

Je kunt de Neo headset verder complimenteren met een extra set van bewegingscontrollers en twee externe motion detection vr camera’s. De Pico Neo kan verder via de PicoVR app gebruik maken van alle gebruikelijke vr-content zoals 360 graden videos en gebruikelijke vr-spellen. De grote vraag natuurlijk is of je met deze bril PS VR games en Oculus Rift games mee kunt spelen. Voor de rest  zijn de specificaties vergelijkbaar met de Rift. Voor zo’n dikke 300 euro kun je al beschikken over deze krachtige, actieve VR-headset. Dit is een koopje als je dit vergelijkt met het budget waarover je moet beschikken om echt optimaal met de Oculus Rift te kunnen spelen. Toch, ik vermoed dat je de Neo zult moeten aansluiten aan een krachtige computer wil je optimaal zware vr-spellen kunnen spelen.

Waar en wanneer kan ik de Pico Neo kopen?

Waarschijnlijk zal in de zomer van 2016 de develoment kit beschikbaar zijn in China. Het is nog niet bekend wanneer PicoVR met een Pico Neo consumenteneditie uitkomt in Nederland. Dat zal waarschijnlijk nog wel een jaar duren. Er bestaat al de mogelijkheid om de Pico Neo DK-versie te bestellen (pre-order). Voor meer informatie: Pico Neo DK.

Gerelateerde artikels:

[schema type=”review” url=” http://smartglasseskopen.com/picovr/pico-neo/” name=”Pico Neo ” description=”Is de Pico Neo VR-headset van PicoVR het goedkope alternatief voor de Rift van OculusVR? ” rev_name=”PicoVR Pico Neo HMD” rev_body=”Pico Neo VR HMD” author=”Smart Glasses Advies” pubdate=”2016-04-21″ user_review=”2″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]