PICOVR – overzicht van VR-producten

In China zijn er vele bedrijven die vr-brillen ontwikkelen en fabriceren. De meeste goedkope vr-brillen zijn ondermaats, toch China kent ook veel innovatie op het gebied van VR. PicoVR is zo’n interessant VR-bedrijf om te volgen.

PicoVR NeoPicoVR heeft begrepen dat het niet alleen gaat om het maken van een goede vr-bril, maar om het tot standbrengen van een goede samenwerking/combinatie van de benodigde hardware en software. Een goede VR-ervaring is ook afhankelijk van de software en bijgeleverde apps voor het goed kunnen ervaren van VR-content. Daarom heeft dit bedrijf een speciale PicoVR-app gemaakt die toegang geeft tot een VR-mediaplatform die is afgestemd is op de Pico VR-brillen om een zeer goede resolutie te bewerkstellingen. Het jonge bedrijf, Pico Technologies, moet de steun hebben van een aantal flinke investeerders aangezien ze al meer dan 150 werknemers heeft die constant werken aan de ontwikkeling van twee interessante vr-brillen, de Pico Neo en de Pico 1.

De Pico 1 is een passieve vr-bril voor smartphones, een zeer comfortabele lichtgewicht van 300 gram, voorzien van 40mm POC-lenzen met een blikveld van 96°(FOV). De bril lijkt veel op de Samsung Gear VR en de BoboVR Z3.

De Pico Neo is een actieve vr-bril vol met technische snufjes en uitstekende hardware. Het is vooral deze Pico Neo die we gaan volgen, aangezien deze veel lijkt op de Oculus Rift: Pico Neo Review.

Waar kan ik de PicoVR-brillen kopen?

De PicoVR headsets zijn nog niet beschikbaar voor de consumenten en nog in ontwikkeling. Een Software Development Kit is wel beschikbaar voor ontwikkelaars en de VR-bril kan in China als een pre-order worden besteld. Voor meer informatie: PicoVR

Bedrijfsinformatie:

Beijing Pico Technology CO. Ltd No.35 Xueyuan Road Shining Tower. Haidian. Beijing ICP

Gerelateerde artikels:

[schema type=”review” url=” http://smartglasseskopen.com/picovr/ ‎” name=”PICOVR” description=”De VR-brillen van PicoVR” rev_name=”PicoVR glasses” rev_body=”PicoVR ” author=”Smart Glasses Advies” pubdate=”2016-04-21″ user_review=”2″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]