OCULUS TOUCH

Oculus Touch zijn speciaal ontwikkelde controllers voor de Rift VR-bril van Oculus. De controllers zijn ontwikkeld voor twee handen.  De controllers omsluiten precies de handen  en beschikken over tracking-technologie, trilmotors voor haptische feedback, duim-joysticks, twee knoppen en een trekker bij de wijsvinger.

oculus touchOculus werkt op dit moment hard om de Oculus Touch controllers te perfectioneren. De Oculus Touch Controllers zullen de VR-onderdompeling beter maken, doordat je de virtuele representatie makkelijker en natuurlijker kunt bewegen met de Rift. Een goede controller is van uiterst belang bij het spelen van VR-games, maar ook programma’s zoals Oculus Medium voor het maken van virtuele kunst.

De Oculus Touch-controllers hebben bewegingssensoren die precies bijhouden welke bewegingen worden gemaakt. Want hoe vreemd deze controllers er ook uitzien, de besturing en de gehele vr-ervaring zullen heel snel volstrekt als natuurlijk gaan voelen. Dankzij deze controllers zul je al veel sneller thuis voelen in VR. Hier volgen enkele concrete voorbeelden over hoe Oculus Touch je helpt in de virtuele wereld.

  • Met de knop onder de middelvinger  kun je grijpbewegingen  maken, om objecten vast te pakken.
  • Met de grijpknop kun je een geweer pakken en met de trekker onder de wijsvinger vuur je deze af.
  • Met soepele polsbewegingen kun je objecten manipuleren.

—-
Waarom ontwikkelt Oculus de Touch-controllers?

Oculus Touch-controllers reviewOp dit moment moet je gebruik maken van de bijgeleverde Xbox One controller om met de Rift spelletjes te kunne spelen. De huidige Xbox One controller is volgens mij niet echt de beste. Het is een compromis oplossing aangezien de Oculus Touch gelijktijdig met de Rift zouden moeten worden gelanceerd. De ontwikking van de eigen controller heeft vertraging opgelopen. Vandaar, dat de eerste consumentenversie van de Oculus Rift met de Xbox One controller en niet met de Touch-Controller wordt geleverd. Ik hoop dan ook dat deze Oculus Controllers zo snel mogelijk op de markt komen. Deze nieuwe controllers doen me trouwens denken aan de HTC Vive controllers. Voor meer informatie: HTC Vive Review.

De Oculus Touch is ook een betere controller voor de Rift en er worden spellen ontwikkeld die prima met de Touch kunnen werken. Op dit moment zijn er al meer dan 30 spellen die je al met de Touch-controllers kunt spelen:

Waar kan ik de Oculus Touch kopen?

De Oculus Touch is nog in ontwikkeling. We verwachten dat in het derde kwartaal van 2016 de Oculus Touch-controllers in de Oculus Shop te koop zullen zijn. Het is nog niet duidelijk of de Touch-controllers standaard worden meegeleverd bij de aankoop van de Rift.

Voor meer informatie:

[schema type=”review” url=” http://smartglasseskopen.com/controllers/oculus-touch/” name=”Oculus Touch-controllers” description=”Waarom ontwikkelt Oculus de Touch-controllers? Waarom zijn deze beter dan de bijgeleverde Xbox One controller?” rev_name=”Oculus Touch Review” rev_body=”Oculus Touch-controller” author=”SmartEyewear Advisor” pubdate=”2016-04-11″ user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Meet the Author

Smart Glasses Advies

Comments on this entry are closed.

Previous:

Next: