OCULUS READY PC

Wat is een Oculus Ready PC?

Een Oculus Ready PC is een term die veel wordt gebruikt door computerfabrikanten en merken die vaak in samenwerking met Oculus een computer model hebben samengesteld voor het optimaal aansturen van de Oculus Rift.

oculus ready pcDe Oculus Rift heeft zeer veel mediabelangstelling gekregen en vele gamers wachten al een tijdje op deze headset voor het spelen van geavanceerde vr spellen. Voor de gamers die geen tijd of kennis hebben voor het zelf kopen en inbouwen van de benodigde hardware componenten in hun eigen gaming computer is een echte Oculus Ready PC een uitkomst. Je weet dan dat deze computer configuratie al getest is geworden met de Oculus Rift en je zult daardoor geen problemen ondervinden wanneer je begint te spelen met de Oculus Rift. Dus, ook wanneer je mogelijke hardware configuratie problemen wilt vermijden is een Oculus Ready PC een goede uitkomst. Ik zal in dit artikel een aantal hardware componenten aanbevelen en een aantal Oculus Ready computers aanbevelen.

De beste Oculus Ready PC’s:

De volgende twee prijswaardige computers zijn expliciet door Oculus genoemd geworden:

 1. MSI VORTEX G65 VR 6RE-071NL – Gaming Desktop
 2. Asus ROG G20CB-NL016T –  Oculus Ready Desktop
 3. Acer Predator – Gaming Desktop- Oculus Ready
 4. HP Envy Phoenix – Gaming Desktop – Oculus Ready
 5. MSI GT72S – Oculus Ready Laptop – VR gaming

Er zijn ook andere nog krachtigere computers beschikbaar die ook de Oculus gemakkelijk kunnen ondersteunen. Dit zijn de zogenaamde VR ready computers die geschikt zijn voor de meeste geavanceerde high-tech vr-brillen. Voor meer informatie:

Hoe kan ik weten of mijn eigen PC Oculus Ready is?

In principe zijn alle computers Oculus Rift Ready wanneer deze minimaal over de volgende configuratie en hardware onderdelen beschikken. Ik heb aan dit lijstje een aantal specifieke aanbevelingen toegevoegd:

 •  Oculus Ready Grafische Kaart AMDGoede videokaart: NVIDIA GTX 970 of AMD R9 290. Toch, ik zou niet tevreden zijn met deze grafische kaarten. EVGA heeft twee uitstekende kaarten de EVGA GeForce GTX 970 of dure EVGA GTX 980. ASUS heeft de ASUS R9 Nano videokaart ontwikkeld die wordt aangedreven door de gloednieuwe Radeon™ R9 Nano graphics processing unit (GPU). Het is’s werelds eerste kleine vormfactor (6″) videokaart met High-Bandwidth Memory (HBM), voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van energie-efficiëntie. Krachtige prestaties voor ongelooflijk “echte” 4K en VR games. Voor meer info: Asus Radeon™ R9 Nano.
 • CPU Intel processor: Intel i5-4590 of een andere gelijkwaardige processor.
 • Geheugen: 8GB+ RAM (hoe meer des te beter!); met optioneel een extra SSD schijf voor de installatie van het Winodws OS & Oculus software & VR programma’s wanneer je dat nog niet gedaan hebt en/of een goede externe harde schijf voor beste opslag en backups. Voor meer informatie: Wat is de beste SSD-schijf voor mijn computer?
 • Video Output: Compatible HDMI 1.3 video output
 • USB Ports: 3x USB 3.0 ports plus 1x USB 2.0 port
 • OS Windows 7 SP1 64 bit of nieuwer

Oculus Rift Ready PCOculus heeft een gratis programma ontwikkeld die je kunt installeren op de computer: Compat Tool. Het programma scant alle hardware componenten van de computer. Op deze manier weet je snel welk component moet worden vervangen of toegevoegd. De meest voorkomende hardware problemen hebben te maken met de grafische kaart.

EVGA Nvidia GeForce GTX 980 Ti VR Oculus Rift readyWil je echt het beste en optimale uit de kast halen, dan is de EVGA Nvidia GeForce GTX 980 Ti VR edition de beste keuze. Deze kaart is speciaal ontwikkeld voor gebruik met een de Oculus Rift of de HTC Vive. De 980 Ti VR Edition maakt het zeer makkelijk om een VR-headset aan te sluiten door HDMI 2.0 via een frontpanel aan te bieden, zodat je niet onder je bureau hoeft te kruipen om de bril in te pluggen. Het is een dure investering. Je zult zo’n 800 euro moeten betalen om deze kaart te bemachtigen, maar deze zal je in staat stellen om voor de komende jaren de meest zware Oculus Rift games te kunnen spelen. Een goedkopere optie is om de goedkopere en oudere EVGA GeForce 970 te kopen. Of gewoon terugstappen naar de minimum vereiste van Oculus: NVIDIA GTX 970. Met al deze kaarten zal je PC Oculus Ready zijn. Vergeet ook niet om je software, VR-programma’s en het besturingssyteem op een goede SSD schijf te installeren. Met deze stap zul je de computer veel sneller maken en betere vooruitzettingen geven om de Oculus Rift goed aan te sturen.

psvr versus oculus Het is niet zo vreemd dat vele gamers kiezen voor een kant-en-klare Oculus Rift Ready PC, zoals de Asus ROG G20,  of door geld gebrek maar besluiten om te kiezen voor de PlayStation VR-headset die prima werkt op de PS4. Het is een zeer geduchte concurrent doordat de PSVR veel goedkoper is en al een prachtig aanbod heeft aan speciale PSVR games.

Ten slotte, kan een Mac OS X computer de Oculus Rift niet ondersteunen?

Nee, Volgens Palmer Luckey de Oculus-oprichter kan zelfs een dure 6000 USD mac niet de Rift kunnen aansturen. Apple beschikt niet over goede grafische kaarten en een mac werkt traag met een high-tech VR-bril. Apple moet eerst ondersteuning bieden aan de bovengenoemde grafische kaarten.

Voor meer informatie:

[schema type=”review” url=” http://smartglasseskopen.com/pc/oculus-ready-pc/” name=”Oculus Ready PC” description=”Wat is de beste Oculus Ready PC en hardware voor het aansturen van de Oculus Rift?” rev_name=”Oculus Ready hardware” rev_body=”Oculus Ready PC & Videokaart” author=”SmartEyewear Advisor” pubdate=”2016-04-07″ user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Meet the Author

Smart Glasses Advies

Comments on this entry are closed.