OCULUS MEDIUM

De Oculus Medium is een applicatie voor de Oculus Rift en de Oculus Touch-controllers voor het maken van 3D-virtuele kunst en tekeningen. Volgens de CEO van Oculus VR, Brendan Iribe, kun je het vergelijken met een virtuele versie van de Paint app waarmee je in 3D alles mee kunt creëren met behulp van de Oculus Touch-controllers. Zo kun je met de Medium app heerlijk virtueel kleien. In de video van Oculus over de Medium applicatie komen 4 kunstenaars aan het woord. Ze mochten allemaal met de Oculus Medium spelen en hun bevindingen met ons delen.

——–
oculus medium platformIk vind het persoonlijk jammer dat de Touch moet worden gebruikt en dat Oculus nog geen haptische handschoenen heeft ontwikkeld. Wanneer je met die slimme handschoenen virtuele (klei)objecten zou kunnen maken en bewerken zal het pas echt levensecht aanvoelen. Maar goed, ik neem aan dat over een aantal jaren de Oculus Medium met speciale Oculus Gloves zal werken… we zullen zien, we staan pas aan het begin van een nieuw technologisch tijdperk. De Oculus Medium app in samenspraak met de Touch-controllers werkte prima. De reacties zijn allemaal zeer positief. Het is nog niet bekend wanneer de Medium beschikbaar wordt voor de consumentenversie van de Oculus Rift.

Voor meer informatie:

Meet the Author

Smart Eyewear Advisor

Smart EyeWear Advisor volgt de ontwikkelingen op het gebied van de ontwikkeling van smart glasses en biedt in de toekomst mensen de mogelijkheid om alle smart glasses in de Benelux online te bestellen..

Comments on this entry are closed.