META GLASSES

meta glassesMet Meta Glasses worden de Augmented Reality brillen van Meta Vision bedoelt. Met de Meta Glasses kun je je als Tom Cruise wanen zoals in de film Minority Report. Meta glasses is een nieuw project opgezet door Meron Gribetz, Ben Sand and Paul Graham. Meta Glasses zijn verschillend van de Google Glasses doordat ze zich meer richten op de 3D wereld met holografische eigenschappen. Het gaat erom dat je met de Meta Glasses een 3D wereld kunt binnen stappen en met je handen er mee kunt interageren. Het is een interactieve hologrambril. Dit gebeurt o.a. door het gebruik van de laatste techieken binnen Wi-Fi en voice control met als basis de stereoscopic 3D glasses van Epson en een 3D-camera voor het kunnen volgen van de handbewegingen. De nieuwste Meta 2 glasses doen me denken aan de intelligente brillen die worden gebruikt in films zoals Minority Report en Avatar. Volgens Meron Gribetz, de oprichter van het bedrijf Meta Vision zullen de Meta glasses het toetsenbord en de muis van de toekomst vertegenwoordigen.

Youtube presentatie over de Meta Glasses:

Meta werkt veel samen met studenten en professors van de universiteit van Colombia. Ze werken vooral op het ontwikkelen van algoritmes voor advanced surface tracking waardoor virtuele content wordt verankerd in de echte wereld zonder gebruik te maken van markeurs. De toepassingen zijn enorm. Een grappig voorbeeld is dat je met de Meta Glasses digitale versies van kleren kunt passen op jouw lichaam.

De Meta glasses zijn bijzondere augmented reality glasses met prachtige toepassingsmogelijkheden. Het team van Meta met professors zoals Steven Feiner en Austin Reiter zijn zeer gedreven en zullen de toekomst van de PC drastisch wijzigen: “meta is going to change the way people look at personal computers.” – Austin Reiter. De Meta 2 is nu beschikbaar als een SDK voor ontwikkelaars voor een prijs van zo’n 900 USD. Ze zijn het beste te vergelijken met de Hololens van Microsoft.

Technische specificaties:

  • Gezichtsveld: 23 graden voor elk oog in het centrum van het gezichtsveld.
  • Projectie: twee individuele schermpjes voor elk oog die in stereo verschijnen voor de gebruiker met elk een resolutie van 960×540.
  • Gewicht: 0,3 kilogram
  • Ondersteunende Platforms: Op dit moment alleen Windows 32bit/64bit. Support voor andere platforms is in ontwikkeling.
  • Inputs: HDMI/USB
  • Software: op dit moment wordt de code van Meta Glasses gescreven in Unity3D op een Windows computer.

Voor meer informatie:

Bronnen:

[schema type=”review” url=”http://smartglasseskopen.com/meta-glasses/” name=”Meta Glasses” description=”Meta1 3D Glasses ” rev_name=”Meta” user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]