MANUS VR

manus vr handschoenenManus VR is een Nederlands bedrijf in Eindhoven die het nieuws heeft gehaald met de ontwikkeling van slimme handschoenen voor gebruik in VR met slimme brillen en VR gaming engines zoals Unity, Unreal en CryEngine. Het zijn de beste VR-controllers die je kunt hebben.

Op dit moment zijn de Manus VR gloves of handschoenen te gebruiken met de HTC Vive, de Oculus Rift, de OSVR-bril en de Samsung Gear VR. Hieronder kun je een demonstratievideo zien van deze bijzondere slimme handschoenen! De slimme handschoenen van Manus VR zijn ontwikkeld vanuit het idee dat een volwaardige onderdompeling in Virtual Reality niet mogelijk is wanneer je je eigen handen niet direct kunt zien en gebruiken. De bemiddelende en indirecte rol van VR controllers in je hand belemmeren uiteindelijk een volledige onderdompeling. De Manus VR handschoenen zitten vol met high-tech sensoren die alle handbewegingen perfect vertalen naar de virtuele wereld. Dankzij een samenwerking met Bosch zitten in deze handschoenen ook gyroscopes, accelerometers en magnetometers verwerkt waardoor de vertaling perfect is en ook de armen zichtbaar zijn in VR!

manus vr glovesDe handschoenen geven ook feedback in de vorm van trillingen waardoor je ook het gevoel kunt krijgen dat je daadwerkelijk virtuele voorwerpen oppakt en in de handen kunt vasthouden! Je kunt er ook ook op stand apparaten mee besturen. Manus VR heeft nu de belangstelling van Amerikaanse bedrijven als Google en werkt al samen met NASA!

De toepassingen zijn ongekend groot en divers. Vooral in allerlei simulatie en andere VR-spellen.Denk maar eens aan bokswedstrijd of en race wedstrijd in VR! Je kunt nu echt een stuur in handen vastpakken of iemand anders een pakslag verkopen! Deze slimme handschoen zullen inderdaad een flinke verbetering gaan inhouden voor het verkennen van virtuele werelden en spelomgevingen. Het is jammer dat er op dit moment nog geen consumtenversie beschikbaar is. Het is de bedoeling dat iedereen deze slimmen hanschoenen van Manus VR kan kopen en gebruiken. De prijs zal waarschijnlijk rond zo’n 250 euro liggen.

Voor welke virtualrealitybril zijn de Manus VR-gloves het beste geschikt?

De HTC Vive is het beste geschikt om de Manus VR handschoenen mee te gebruiken aangezien deze VR-bril daadwerkelijk bewegingen in virtuele omgevingen mogelijk maakt. Voor meer informatie:

Ontwikkelaars kunnen op dit moment al een pre-order plaatsen voor een Software Development Kit. Voor meer informatie: