MAGIC LEAP

Magic Leap is een bedrijf dat een aantal jaren hard aan het werken is aan een geheimzinnige holografische, augmented reality bril. Met de Magic Leap smart glasses kun je virtuele objecten, hologrammen en beelden projecteren op de echte wereld.

magic leap ar brilDit wordt ook wel aangeduid als augmented reality technologie waarbij de echte wereld een extra virtuele laag krijgt toegevoegd. Magic Leap kun je het beste vergelijken met de Hololens. Met de Hololens kun je o.a. een live skypegesprek of een televisiefilm projecteren op een muur, maar vooral ook hologrammen met je handen bewerken! Magic Leap staat geheel los van Microsoft en heeft zijn eigen technologie in huis: Dynamic Digitized Lightfield Signal™. Met deze technologie is het mogelijk om virtuele objecten en hologrammen te projecteren in de werkelijkheid die niet te onderscheiden zijn van echte fysieke objecten. Magic Leap kan op een bijna perfecte manier geprojecteerde virtuele objecten integreren in de echte wereld. De toepassingen zijn onbegrensd. Hieronder in deze video kun je een concreet voorbeeld zien:

magic leap brilHet bedrijf is gelegen in Florida en wordt al gewaardeerd op 4,5 miljard dollar. Het haalt enorme investeringen binnen van o.a. Google en Alibaba. Alibaba heeft recentelijk 794 miljoen dollar geïnvesteerd in de smart glasses technologie van Magic Leap. Het vreemde is alleen dat niemand weet hoe deze bril er precies uit ziet! De oprichter en visionair van deze magische bril is Rony Abovitz. Hij wordt beschouwd als een geniale, excentrieke uitvinder. Dit blijkt zeker uit de vreemde patenten die zijn ingediend die laten zien hoe de Magic Leap AR-technologie onze werkelijkheid gaat inkleuren. AR-omgevingen kunnen aan onze werkelijkheid worden toegevoegd, zoals een kunstwerk in een publieke ruimte. Het kunstwerk kan voor iedereen verschillend zijn en kan worden aangepast aan de smaak en wens van de toeschouwer. Een kind kan het kunstwerk zien als een hondje, terwijl iemand anders het ziet als een Egyptische obelisk.

In ieder geval, ondanks de vreemde plannen. Zijn reputatie helpt hem waarschijnlijk om toch enorm veel geld binnen te halen, zonder dat ze precies weten hoe de bril er uit gaat zien. Het is ook nog niet bekend wanneer deze smart glasses op de markt komt en wanneer we deze kunnen kopen. We houden de ontwikkelingen in de gaten! Voor meer informatie: Magic Leap!

Gerelateerde slimme brillen: