IONVR

IONVR mobile vr-headset

Vele grote fabrikanten van microprocessoren hebben iets met VR. Intel is geen uitzondering en werkt hard aan de ontwikkeling van speciale microprocessoren en hardware voor het beter kunnen aansturen van de VR-brillen.

ionvrNu werkt Intel aan de IonVR-bril of VR-headset die mede op basis van Intels RealSense-camera zal werken. Met deze speciale camera detecteert deze slimme bril alle objecten en o.a. ook de handen van de gebruiker. De handen van de gebruiker zullen vervolgens als de controllers kunnen fungeren in VR.

De bril kan verder uitgebreid worden met de RealSense Smartphone Developer Kit van Intel met sensoren die een waaier aan visuele informatie verzamelen van plaatsen en objecten tot drie meter ver. Hierdoor kun je zonder problemen rondwandelen in de virtuele wereld. De vr-camera fungeert tevens als positietracker en bewegingscontroller. Wanneer je bijvoorbeeld in je huiskamer met de IonVR-bril op een tafel nadert, zal deze vaag door de virtuele wereld heen worden getoond! Echte objecten worden opgenomen in VR! Deze headset lijkt in dat opzicht op de HTC Vive.Verder is de VR-headset uitgerust met MotionSync, dit is een optische technologie om misselijkheid te voorkomen.

Waar kan ik de IonVR headset kopen?

De IonVR headset is nog onder ontwikkeling. Je kunt een pre-order plaatsen op de website. De bril kost 229 USD, maar dan zonder Realsense. Er is nog geen goed geteste consumentenversie beschikbaar. We zullen de ontwikkelingen van IonVR in de gaten houden!

[schema type=”review” url=” http://smartglasseskopen.com/ionvr/” name=”IonVR mobile headset” description=”Waarom is de IonVR mobile headset bijzonder?” rev_name=”IonVR” rev_body=”VR-bril van IonVR” author=”Smart Glasses Advies” pubdate=”2016-04-20″ user_review=”2″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]