INTEL ALLOY-HMD

intel all-in-one vr-bril AlloyIntel werkt aan een nieuwe onafhankelijke (all-in-one), draadloze vr-bril, of wel een Head Mounted Device, de Alloy, waarbij je armen, handen en benen in virtual reality kunt zien. Intel wil eigenlijk dat het gehele lichaam van de gebruiker kan worden opgenomen in een virtuele wereld. Intel beschrijft dit als het mogelijk maken van een echte merged reality. In een Merged Reality zal je gehele lichaam deel uit maken van een virtuele wereld en kun natuurlijk ook je eigen ledematen zien en in 360 graden draaien en rondlopen. Het is een onafhankelijke VR-bril en heeft geen computer of smartphone nodig voor rekenkracht. De headset beschikt over zijn eigen ingebouwde computer met voldoende rekenkracht en beschikt natuurlijk ook over geavanceerde RealSense-camera’s die o.a. belangrijk zijn voor de plaatsbepaling in virtuele ruimtes.

De ontwikkeling van deze nieuwe Intel VR- of MR-bril is een ontwikkelingsproject genaamd Alloy. Alloy zal in de loop van 2107 open source worden. Andere fabrikanten kunnen dan verder werken aan de ontwikkeling van deze VR-hmd technologie. Intel zal niet zelf deze bril verder afronden en op de markt brengen. De eerste SDK’s kunnen we pas eind 2017 verwachten. Wat bijzonder is om op te merken is dat het Intel Alloy project ook zorgt voor ondersteuning van het nieuwe Windows Holographic Platform. We kunnen dus AR-features verwachten in de Alloy HMD die we ook kunnen terugzien in de Hololens. We zullen merken dat in de toekomst de grens tussen VR- en AR-brillen minder duidelijk te maken zal zijn.

Bekijk hieronder een demonstratie van de Intel Alloy HMD:

De VR-bril die nu beschikbaar is en lijkt op de Alloy-HMD is de HTC Vive. Een betere vergelijking is toch de Solun Q vol met AMD hardware. Je zou het Alloy Project van Intel als een tegenhanger van de Solun Q kunnen beschouwen. Een ander vergelijkbare headset is de Visus VR die vooral met Nvidia’s hardware is gebouwd. Voor meer informatie:

Bronnen:

Meet the Author

Smart Eyewear Advisor

Smart EyeWear Advisor volgt de ontwikkelingen op het gebied van de ontwikkeling van smart glasses en biedt in de toekomst mensen de mogelijkheid om alle smart glasses in de Benelux online te bestellen..

Comments on this entry are closed.

Previous:

Next: