DE GOOGLE PIXEL SMARTPHONES

google pixel smartphoneGoogle heeft een nieuwe lijn van smartphones gelanceerd de Pixel. Toch, Pixel is niet alleen een smartphone, maar is in feite een onderdeel van een compleet nieuwe totaaloplossing voor virtual reality en andere media waarbij verschillende diensten en gadgets worden gecombineerd. De Pixel Smartphones vervullen hier een hoofdrol.

De Pixel toestellen zijn uitstekend uitgerust om met de Daydream Viewer VR-media te consumeren met behulp van het Daydream VR-platform. Met deze VR-aangepaste technologie en nieuwe ontwerpen wil Google vooral kunnen concurreren met Apple en vooral vooruit lopen op het gebied van VR.  De Pixel toestellen met de Daydream View en VR-platform zijn natuurlijk ook een antwoord op wat Samsung al te bieden heeft. Google wil niet alleen beter kunnen concurreren met Apple, maar vooral ook met Samsung. Samsung, Oculus en Facebook werken in feite al een paar jaren samen met de ontwikkeling van mooie VR-gadgets en applicaties. De Pixel moet je hier zien als de concurrent van de nieuwe iPhone 7 en de Galaxy S7.

Kan Pixel concurreren met de iPhone?

Op hardware niveau zijn de Pixel-smartphones super snel. Ze werken allebei op een Snapdragon 821-soc van Qualcomm en beschikken over een kloksnelheid van 2,19GHz. Hierdoor  werken deze Google smartphones bijzonder vloeiend en snel.

 

Wanneer en waar kan ik de Google Pixel smartphones kopen?

Het is nog niet duidelijk wanneer de Pixel smartphones beschikbaar zijn in Nederland.

Gerelateerde artikels: