GOOGLE CARDBOARD V2

google cardboardDe Google cardboard is een kartonnen wegwerp vr-bril voor de smartphone. Eigenlijk gaat het niet om het doosje maar om de vr-applicatie die Google heeft ontwikkeld. Je installeert de Google Cardboard-app op je smartphone, start een vr-applicatie voor het bekijken van 360 videos of Google Earth, je zet je smartphone in het kartonnen doosje en je krijgt zodoende een leuke introductie tot de wereld van virtual reality. Google heeft een nieuwe cardboard versie 2 uitgebracht. Er zijn vele verschillende vr-demo’s en spelletjes beschikbaar die je kunt bekijken met behulp van je Google cardboard-app op de smartphon en het kartonnen brilletje van Google. Zelfs Albert Heijn heeft een eigen variant van de kartonnen ‘Google’ cardboard bril uitgebracht voor de Albert Heijn Dino-app. De AH’s Dino-app maakt het mogelijk om met de kartonnen ‘Google’ cardboard variant van de Albert Heijn de Dino’s in virtual reality te bekijken. Het probleem is dat de lenzen in de Google cardboard en dus ook in de AH-bril niet verstelbaar zijn. Dit is van wezenlijk belang wil je echt plezier hebben aan je vr-belevingen met o.a. de Dino-app van Albert Heijn. Het is belangrijk dat de lenzen netjes worden afgestemd op jouw gezicht en ogen. Anders kun je al snel misselijk worden en hoofdpijn krijgen.

google cardboard versus shineconWil je echt met veel plezier langer gebruik maken van de Google cardboard-app en andere gerelateerde vr-apps zoals de AH-Dino app, dan zou ik de smartphone niet schuiven in de Google cardboard of AH-bril, maar een betere vr-bril die je een betere vr-ervaring kan geven. De Google carboard-app en de Dino App kun je op elke smartphone installeren en met elke andere, betere vr-bril gebruiken. Als je van plan bent om vr-bril intensief te gaan gebruiken en ook te delen met andere gezinsleden, kinderen vrienden en bekenden, dan zou ik de Merge VR-bril kopen. Een goedkopere, maar betere plastic variant van de Google cardboard bril is die van Shinecon! Voor meer informatie: Shinecon VR headset.

Hieronder kun je een video zien over de carboard van Albert Heijn voor het bekijken van de Dino’s in 3D:

Je kunt de Dino’s met de echte Google Cardboard V2 bekijken, natuurlijk ook met de super goedkope Albert Heijn cardboard en met elke andere goede vr-bril. Voor kinderen is vooral de Merge VR-bril zeer geschikt.

De Google carboard & Albert Heijn VR-experience?

google cardboard Albert Heijn bril dinoDe term virtual reality moet je bij het gebruik van de cardboard met een korreltje zout nemen. Uiteindelijk gaat het om een 3D-beleving en niet om een volwaardige onderdompeling in virtual reality omgevingen. De Google cardboard in combinatie met de app maakt gebruik van stereoscopie om alles in 3D voor je neus te toveren. Het beeld wordt in tweevoud op je smartphone scherm weergegeven waardoor elk oog één kant van het scherm kan zien. Met de gyroscoop op je smartphone kun je ook rondkijken. Doordat de Google cardboard geen externe camera heeft kun je niet vooruit bewegen in de diepte. Je kunt niet dichterbij komen door te bewegen met je hoofd. Je blijft daardoor een toeschouwer en je bekijkt een 3D-wereld die je kunt beleven. Het is geen geen onderdompeling in VR, waar je echt kunt rondlopen en aanwezig kunt zijn in een andere VR-wereld. Dit is wat de high-end vr-brillen zoals de Oculus Rift en de Vive proberen te scheppen met behulp van geavanceerde snufjes. Dit neemt niet weg dat je veel plezier kunt hebben aan de Google cardboard, maar je moet geen hoge verwachtingen hebben, gewoon lol hebben met de apps en bijbehorende vr-ervaringen.

Merge VR versus Google CardboardWil je niet misselijk worden en hoofdpijn krijgen? Wil je wat langer dan 15 minuten spelen? Dan zou ik alleen de Google cardboard-app gebruiken met een vr-bril die je kunt afstemmen op je gezicht, wat lekkerder om je hoofd en op je neus zit en minder licht doorlaat. Merge VR zou mijn eerste keuze zijn wanneer ik gewoon met mijn kinderen en vrienden wat lol wil trappen met alles wat Google en andere providers nu te bieden hebben op het gebied van vr-avonturen. Voor meer informatie:

Natuurlijk, wil je geen geld uitgeven aan een goed vr-brilletje en gewoon zonder veel kosten gemakkelijk even wat spelen met de vr-apps, dan kun je gerust de Google carboard V2 kopen. Voor meer informatie: