DUROVIS DIVE

Zal ik de Durovis Dive 5 kopen of is er een beter alternatief?

Samenvatting: de Dive 5 van Durovis is een aardig goede virtuele realiteitsbril uit Duitsland. Voor iemand met een kleine beurs kan de Dive 5 voor 6 tientjes al een goede introductie bieden in de wereld van virtual reality. Bovendien is deze vr-bril niet minder slecht dan de duurdere Samsung Gear-VR.

durovis dive kopenDurovis ondersteunt alle smartphone modellen die maximaal 5 inch zijn. Het belangrijkste is dat je een goede smartphone hebt die volledig HD is, dan tovert de Durovis Dive elke HD smartphone om tot een aardig goede vr-bril. Heb je 15 euro extra te spenderen, dan zou ik kiezen voor de Homido VR headset + gamepad. Deze vr-bril heeft volgens onze bevindingen een betere prijs-kwaliteit verhouding. Het grote nadeel van de Durovis is dat deze niet over een gamepad beschikt en geheel afhankelijk is van de geselecteerde app op je smartphone. Dit is niet het geval voor de headset van Homido. Voor meer informatie: Homido Review.

Durovis Dive Review:

durovis dive 5 kopenDe Durovis is een goed gebouwde plastic instapsmodel in het product segment van passieve vr-brillen. De klep in deze vr-bril is zeer robuust gebouwd en klikt de smarphone zeer stevig vast waardoor deze er niet uit zal vallen. Het is wel even oppassen, het is niet specifiek maatwerk en geheel aanpasbaar aan jouw specifieke bril en het kliksysteem is zeer krachtig. Ik denk dat de Duitsers bevreesd waren dat er wat smartphones uit de klep zouden vliegen en op grond kapot zouden vallen. In ieder geval, de smartphone zit veilig vastgeklemd en de Dive zit zeer goed op je hoofd, maar dit is wel afhankelijk van het gewicht van je smartphone. Als je smartphone zwaar is, zul je dit op den duur merken wanneer je deze voor je hoofd hebt hangen (; De lenzen kun je makkelijk scherpstellen door ze naar voren of naar achter in de bril te schuiven. Bovedien kun je de Dive horizentaal in stellen waardoor iedereen de lenzen zo kan instellen zodat je exact door het midden van de lens kijkt. Dit zorgt ervoor dat de vr-ervaring niet vermoeiend wordt en voorkomt ook misselijkheid veroorzaakt door de zogenaamde ‘simulatorziekte’. Hieronder kun je een demo zien van de Durovis Dive 5:

Je kunt hier een mooie aanbieding krijgen voor de Durovis Dive 5!
———
Het is jammer dat de Durovis niet extern kan worden bedient door een knopje aan de buitenkant van de bril of een gamepad. Nu zul je eerst de specifieke app moeten activeren op je smartphone voordat je deze in de Dive steekt. Wanneer je wilt wisselen zul je de smartphone uit de klep moeten halen. De mogelijkheden zijn ook nog vrij beperkt. De kwaliteit is ook nog niet echt top en er zijn nog wat kinderziektes.

homido vr headset vs durovis diveMaar goed, we zijn hier natuurlijk wel kritisch en we beseffen dat de wereld van VR nog jong is en dat VR-brillen nog vol in ontwikkeling zijn. In ieder geval, stel je geen al te hoge eisen, dan zul je aan deze VR-bril zeer veel plezier beleven en een eerste goede kennismaking krijgen met de wereld van Virtual Reality.  Persoonlijk, zou ik 15 euro extra uitgeven en de vr-bril van Homido kopen.

Voor meer informatie: