De DLODLO VR-brillen: V-One

dlodlo vr brillen V OneTegenwoordig zien VR-brillen er gewoon lomp uit en je kunt ze nog niet in het openbaar dragen. Met zo’n skibril heb je al snel een nerd-stigma en zul je niet gemakkelijk als cool overkomen. Het Chinese VR-bedrijf Dlodlo wil hier verandering in brengen. De naam is wel niet echt geschikt voor de Westerse consument of ligt het aan mij, maar Dlodlo is toch geen naam waar je een merk mee kunt opbouwen?! De Chinezen spreken het uit als Dodo en ik vraag me af welke associaties ze hebben met deze naam. In ieder geval, de naam van dit nieuwe VR-bedrijf zegt nog niks over de kwaliteit van de producten. De eigenaars van het bedrijf trappen lol met de lompe Oculus Rift wanneer ze de de Dlodlo V One VR-bril presenteren.

Dlodlo V One VR headset!

dlodlo v oneDe Dlodlo V One VR-bril is ontwikkeld om er uit te zien als een normale zonnebril met een mooi Bauhaus ontwerp. Het is op dit moment een super licht brilletje met nog geen 80 gram! De V One is lichter dan de LG 360 VR-bril en herbergt lenzen van maar 16mm! Het is ook best knap hoe ze zo’n hoge resolutie hebben voor elkaar gekregen: 2560 x 1440 met een 10ms latentie en een 100 graden blikveld. Bovendien zijn er 9 head-tracking sensoren in verwerkt! De kracht van de Dlodlo V One VR headset wordt geleverd door de bijgeleverde D-Box. Dit is zich maar de mini-computer van deze bril met een eigen ontwikkelde DLOS VR ROM Android besturingssysteem. In dit doosje zit alle rekenkracht:  64-bit quad-core chip & 64-bit double-cluster GPU. De headset zal ook worden uitgerust met een eigen API en app store voor het downloaden van VR-content.

Dlodlo VR biedt ook een andere VR-headset aan, de H One, maar deze lijkt een regelrechte cloon van de Gear VR van Samsung. De H One VR headset van Dlodlo beschikt desalniettemin over indrukwekkende specs. Toch, het probleem met de brillen van Dlodlo is dat er nog weinig informatie, demo’s en recensies beschikbaar zijn. Hier zijn een aantal videos over de Dlodlo V One VR-bril:

Wat kosten deze Dlodlo V One & H One VR brillen?

Over specifieke prijzen wordt niet gesproken. De Dlodlo VR-brillen zijn nog onder ontwikkeling. Over een SDK wordt op de site ook niet gesproken. We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden, want mocht Dlodlo VR met de V One de verwachtingen waar maken, dan hebben we hier te maken met de mooiste VR-bril die tot nu toe is ontwikkeld.

Gerelateerde artikels: