DECENTRALAND

Wat is Decentraland?

decenralandDecentraland is een nieuw open-source project voor het ontwikkelen van een spelomgeving waarbij virtual reality en blokchain technologie worden samengebracht. Het idee is het scheppen van een decentralel virtuele wereld waarbij je onder andere virtueel land kunt ontginnnen en bezitten. Het lijkt wel een nieuwe decentraal variant van Minecraft VR. De huidige primitieve versie stelt gebruikers in staat om ook gebouwen te bouwen met eenvoudige geometrische figuren. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je ook kunt programmeren binnen decentraland en alles wat je er wilt kunt bouwen. Alles wat je bouwt en ontgint is ook echt jouw bezit.

De eigendomsrechten van jouw virtueel landgoed wordt vastgelegd in de blockchain. De blockchain werkt als een decentraal kadaster. Je kunt lekkerlijk nieuw land ontginnen of delven bij elke nieuwe transactieblok die wordt gegenereert. Normaliter levert het verwerken van transacties binnnen een blokketen cryptogeld op. Het geldscheppingsproces van Bitcoin werkt zo. De Bitcoin miners verwerken en controleren alle transacties en krijgen bij het goed verwerken van een blok van transacties een x aantal bitcoins als extra beloning. Bij decentraland krijg je in plaats van virtueel geld, virtueel land!  Als je nog niet bekend bent met de blockchain technologie, dan raad ik je aan om het volgende artikel te lezen: Wat is een blockchain?

Decentralend kan worden bezocht en ontgonnen met een VR-bril op! Het zal ook de Oculus Rift en HTC Vive kunnen ondersteunen. Op dit moment kun je de ‘Bronze Age’ wereld ontdekken en helpen ontwikkelen. Een van de betrokken ontwikkelaars is de bekende Manuel Aráoz. Hij heeft bitcoin’s Proof of Existence document geschreven. Voor meer informatie: Decentraland!

 

 

Meet the Author

Smart Eyewear Advisor

Smart EyeWear Advisor volgt de ontwikkelingen op het gebied van de ontwikkeling van smart glasses en biedt in de toekomst mensen de mogelijkheid om alle smart glasses in de Benelux online te bestellen..

Comments on this entry are closed.

Previous: