GOOGLE DAYDREAM VIEW VR-HEADSET

Google wil het cardboard-image verlaten en zich meer profileren als een hypermodern VR-tech bedrijf met de lancering van de Daydream Viewer. De Daydream View is de VR-headset die Google heeft uitgebracht voor het mobiele Daydream virtual reality-platform. Daydream View is ontwikkeld voor smartphones die Daydream VR ondersteunen, zoals de nieuwe Google Pixel of Pixel XL, of andere smartphones die Daydream-ready zijn. De bril meet 166,8 x 106,2 x 98,6mm en weegt 220 gram. In feite is de Daydream View VR-bril de perfecte match voor de nieuwe Google Pixel Smartphones, net zoals de Samsung Gear VR-bril een perfecte match is met de nieuwe Galaxy S7. 

daydream view bril

Wat is er bijzonder aan de Google Daydream View VR-bril?

  • De bril is niet gemaakt van plastic maar een speciale jerseystof die heel prettig is om te dragen. Het draagcomfort is zeer prettig te noemen, zeker dankzij het feit dat die is voorzien van maar één draagband.
  • Deze Google VR-bril beschikt niet over sensoren! Nee, de sensoren voor het detecteren van de bewegingen van de gebruiker zitten in de bijgeleverde controller. Deze controller werkt als een afstandbediening en beschikt over een trackpad met volumeknopjes aan de zijkant. De twee knopjes op de Daydream View controller bieden de mogelijkheid om het DayDream VR menu te openen en weer makkelijk bij het hoofdmenu uit te komen.

 

Hoeveel gaat de Daydream View VR-bril kosten?

Het is nog niet duidelijk hoeveel deze bril gaat kosten in Nederland. Het ook nog niet duidelijk wanneer deze Google VR-bril wordt gelanceerd in Nederland. In Duitsland is er een adviesprijs van 69 euro. We houden het hier in de gaten!

Daydream View Reviews

Hier volgen een aantal Youtube reviews over de Daydream View.

  • The Verge:

  • CNET:

Gerelateerde artikels:

Meet the Author

Smart Eyewear Advisor

Smart EyeWear Advisor volgt de ontwikkelingen op het gebied van de ontwikkeling van smart glasses en biedt in de toekomst mensen de mogelijkheid om alle smart glasses in de Benelux online te bestellen..

Comments on this entry are closed.