DAYDREAM READY

daydream readyEen Daydream Ready VR headset of smartphone voldoet aan de eisen die Google stelt om optimaal gebruik te kunnen maken van het nieuwe DayDream VR-platform en -besturingssysteem voor mobiele apparaten. DayDream is ontwikkeld voor vooral de krachtige Android smartphones en de bijbehorende vr headsets. Het zal een nieuwe, zeer gebruiksvriendelijke manier zijn om virtual reality te kunnen ervaren met behulp van je smartphone en de headset. Google kan toetsen of een vr-bril en smartphone voldoet aan de eisen. Google heeft namelijk een referentiedesign opgesteld waar fabrikanten aan moeten voldoen om het DayDream Ready keurmerk te ontvangen.

Dit referentiedesign gaat vooral om de specificaties van een smartphone. Deze moet krachtig genoeg zijn om de VR-media op Google DayDream vloeiend te kunnen afspelen en de virtuele DayDream Home omgeving te hanteren van waaruit je allerlei verschillende vr-apps kunt starten. Apps die je kunt verwachten zijn ontwikkeld om o.a. Youtube, Google Play, Google Street View, Netflix content in VR te kunnen beleven. Google zal verder Android N volledig gaan afstemmen op Daydream. Het mobiele besturingssysteem moet helemaal in virtual reality te gebruiken zijn. Het is de bedoeling dat een Android smartphone automatisch overschakelt naar VR-modus zodra deze in een VR headset wordt geplaatst. De VR headset moet zelf beschikken over een controller en verschillende knoppen om Daydream home en de verschillende vr-apps goed te kunnen bedienen.

Natuurlijk het Daydream VR-platform werkt uitstekend met de nieuwe Google VR-bril, de DayDream View en de Pixel smarthpones.

Welke smartphones zijn al Daydream Ready?

De eerste smartphones met dit DayDream Ready keurmerk komen in de herfst uit aangezien Samsung, HTC, LG, Xiaomi, Huawei, ZTE, Asus en Alcatel  er op dit moment al hard aan werken om deze te bemachtigen. Hieronder zullen we de nieuwe Daydream Ready smartphones bespreken:

Welke VR brillen zijn al Daydream Ready?

Hieronder zullen we de VR brillen opnoemen die al een Daydream Ready keurmerk hebben:

Het is nog niet duidelijk of de Google cardboard Daydream ready kan zijn in combinatie met een Daydream Ready smartphone.

Voor meer informatie:

[schema type=”review” url=” http://smartglasseskopen.com/vr/daydream-ready/” name=”Daydream” description=”Wat zijn de beste Daydream Ready VR headsets en smartphones?” rev_name=”Google Daydream” rev_body=”Daydream mobile vr platform – Google VR ” author=”Smart Glasses Advies” pubdate=”2016-06-02″ user_review=”4″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Meet the Author

Smart Glasses Advies

Comments on this entry are closed.

Previous:

Next: