Waarom koop ik niet de ARCHOS VR bril?

Archos is een Amerikaanse ontwikkelaar van smartphones en tablets; en kan niet achter blijven bij de ontwikkeling van een eigen vr-bril: Archos VR. Net zoals Samsung zijn eigen vr bril heeft ontwikkeld voor haar S7 en S6 Galaxy modellen, zo heeft Archos dit voorbeeld gevolgd met een aantal verschillen.

  • De Archos VR kun je gebruiken voor bijna alle mogelijke toestellen, dit is niet het geval met de Samsung Gear VR.
  • De Archos VR is zeer goedkoop in vergelijking met de Samsung Gear VR. Voor nog geen 29 euro kun je deze virtuele realiteitsbril kopen. De vraag is of dit verstandig is.

Is het verstandig om de Archos VR te kopen?

archos vr kopenEr zijn vele verschillende vr brillen ontwikkeld, de Archos is een van de goedkoopste budgetbrillen voor het beleven van virtual reality. Toch, verstandig is het niet om voor deze vr bril van Archos te gaan. Het probleem is dat de Archos VR een minder allesomvattend beeld geeft waardoor het lijkt alsof je door een groot 4:3-venster kijkt. Dit betekent concreet voelt dat je niet helemaal in de virtuele wereld zit… je kijkt er naar…. dit is precies niet wat we willen hebben… wanneer je een vr bril koopt, moet deze je een immersive virtual reality experience geven, anders is het volgens mij weggegooid geld. Voor meer informatie: wat is de beste vr bril?

Het mechanisme van de ArchosVR om je smartphone in vast te klemmen is niet stabiel, hoewel zodra je de smartphone er in vast zit geklikt zit deze wel goed vast. Bovendien werkt het mechanisme voor het verstellen van de X- en de Z-assen van de lenzen niet zo lekker en is deze virtuele realiteisbril het beste geschikt voor mensen wiens ogen dicht bij elkaar staan.

archos vr reviewJe kunt ook de diepte en schertpe instellen, maar de aanpasbaarheid is beperkt en dat is problematisch, zeker in vergelijking met de Homido VR, een concurrent.  Hier is de diepte veel beter in te stellen waardoor je een veel comfortabelere vr-kijkervaring zult hebben. Bovendien, bij de Archos VR kun je deze instellingen alleen reguleren wanneer je de bril hebt afgezet. Dit is ook een minpunt.

Wat wel positief is om te melden over deze headset, is dat deze goed is afgesloten waardoor je geen last hebt van ongewenst licht van buitenaf en de tussenschotten reflecteren ook niet. Toch, helaas is de Archos VR niet erg comfortabel aangezien de VR-bril na een tijdje vervelend aanvoelt op je neus doordat de zachte rand van deze vr-bril niet breed genoeg is. Dit probleem heb je niet met de Homido VR bril.

 

Conclusie over de Archos VR:

De Archos VR is niet een goed ontwikkelde en doordachte VR-bril. Er zijn te veel minpunten waardoor het gewoon een slechte investering is. Waarom zou je 30 euro uitgeven voor een halfbakke VR-kijkervaring? Wanneer je echt virtual reality wilt beleven moet je minimaal zo’n 60 euro uitgeven voor de Homido VR headset. Deze bril is een uitstekend compromis tussen prijs en kwaliteit. Heb je zo’n 100 euro om te spenderen en je beschikt over een Galaxy S6 en S7 dan zou je kunnen overwegen om de Samsung Gear VR te kopen, hoewel de Homido VR is ook geschikt voor Samsung Galaxy smartphones.

Voor meer informatie:

[schema type=”review” url=” http://smartglasseskopen.com/archos-vr/” name=”Archos VR Review” description=”Waarom zal wel of niet de Archos VR bril kopen?” rev_name=”Archos VR” rev_body=”Archos VR headset” author=”Smart EyeWear Advisor” pubdate=”2016-03-08″ user_review=”2″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]